U BIJELJINI SVEČANO URUČENE DIPLOME 16. GENERACIJI STUDENATA SLOBOMIR P UNIVERZITETA

Datum:

Share post:

Ispraćajući šesnaestu generaciju studenata Slobomir P Univerziteta, juče su, 24. novembra 2022. godine, svečano uručene diplome osnovnih i master studija.

Tom prilikom, studentima se obratio rektor Univerziteta, red. prof. Vojislav Avramović koji je iskazao neizmjerno zadovoljstvo što su se opredijelili za školovanje na fakultetima Slobomir P Univerziteta, te izrazio nadu da su napravili pravi izbor, budući da diplomanti SPU već tradicionalno predstavljaju kvalitetan kadar konkurentan na tržištu rada, zahvaljujući inovativnim studijskim programima koji su u korak sa vremenom u svim sferama naučnih dostignuća.

Rektor je istakao važnost cjeloživotnog učenja navodeći da je znanje jedino neprocjenjivo i neotuđivo dobro pojedinca te da će budućnost pripadati obrazovanim ljudima kao suštinskim inicijatorima razvoja i uređenja jednog društva.

Diplomantima su se prigodnim govorima takođe obratili i prof. dr Željko Todorović, v.d. dekana Pravnog fakulteta, zatim prof. dr Vesela Vlašković, dekan Fakulteta za ekonomiju i menadžment, te red. prof. Akademije umjetnosti Aleksandra Radosavljević, poželivši im da prave uvijek dobre izbore i ostvarenje na svim životnim poljima.

Najboljem studentu 16. generacije Slobomir P Univerziteta Ivani Starčević, studentkinji Akademije umjetnosti, sa ostvarenim prosjekom 9,62, rektor je uručio diplomu i Plaketu za studenta generacije, nakon čega se ona obratila skupu te prezentovala svoje umijeće na gitari.

Slobomir P Univerzitet osnovali su gospoda Mira i Slobodan Pavlović početkom 2003. godine. Prije više od tri decenije počeli su  pomagati svoju otadžbinu, te je tako i potekla i realizovana ideja o osnivanju Slobomir P Univerziteta. Prestižna je visokoškolska ustanova čije ime sa respektom izgovaraju svi koji su imali priliku da upoznaju način rada, uslove studiranja i druge prednosti koje ovaj univerzitet čine jednom od najmodernijih visokoškolskih ustanova na ovim prostorima. Danas, u sastavu Slobomir P Univerziteta su četiri fakulteta i dvije akademije, i to: Fakultet za ekonomiju i menadžment, Fakultet za informacione tehnologije, Pravni fakultet, Filološki fakultet, Poreska akademija i Akademija umjetnosti. Rad fakulteta odvija se u dva kampusa, u Doboju i Slobomiru. Osnivačima Slobomir P Univerziteta je, 21. juna 2011. godine, u Oksfordu, uručena „Evropska nagrada za kvalitet’’. Nakon uspješno okončanog procesa, Univerzitet je dobio rješenje o akreditaciji kojim je potvrđeno da ova visokoškolska ustanova ispunjava standarde za izvođenje nastavnog procesa tj. da su studijski programi u skladu sa standardima, a akreditacija važi do jula 2027. godine.  Ovo je za naš Univerzitet izuzetno značajna potvrda uspjeha dugogodišnjih napora naših profesora, asistenata i administracije da izađu u susret svim zahtjevima koje nosi savremeno obrazovanje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS svježije uz moguće naoblačenje

Ujutru promenljivo uz sunčane periode i hladno, u višim predelima mraz, a slab mraz je moguć i ponegde...

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...