Sinoć je u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ organizovana promocija tradicionalnog kalendara, koji je nastao u toku manifestacije „Tkanica od zlata, igre i zanata“ i video prezentacija svega što je bilo u toku manifestacije. Takođe, uručena su posebna priznanja i zahvalnice, onima koji su doprinijeli realizaciji manifestacije.

KRAJIŠNIK: Nadam se da će Manifestacija „Tkanica od zlata, igre i zanata“ postati tradicionalna (foto, video)

„Jedno zaista posebno i predivno veče, sa mnogo dragih i plemenitih ljudi u jednoj prostoriji. Mnogo njih je nedostajalo, jer smo pomjerali dan promocije, ali njima će priznanja i zahvalnice biti naknadno uručene. Hvala svima, koji su ovo veče učinili posebnim, oplemenili svojom pojavom i predivnim riječima koje su nam uputili. Kao što sam i rekla, ono što do sada nismo, svakako ćemo se zbog tolikog povjerenja i iskrene podrške, potruditi da to i opravdamo“, rekla je Cvija Krajišnik organizator Manifestacije i dodala:

„Kolom za medalju“ zatvorena Manifestacija „Tkanica od zlata, igre i zanata“ (foto, video)

„Volim da ponovim rečenicu koja svima djeluje nevjerovatno, ali ja znam da je tako, a to je rečenica koju stalno govorim: „Svijet je pun dobrih ljudi“! Dovoljno je da ih potražimo i osvrnemo se oko sebe. Hvala dragi i divni ljudi!“, istakla je Krajišnik.

Tradicionalni kalendar će biti u nabavci već od prvog oktobra i svi koji žele da pruže podršku njihovom radu i očuvanju kulturne baštine, mogu se javiti za svoj primjerak.

Jelena Spasojević, predsjednik Udruženja žena „Svjetlost“ iz Ugljevika je jedan od učesnika i pobjednik prve večeri – Domaćinska trpeza.

„Organizovana manifestacija je pokupila divne kritike svih učesnika i posjetilaca. Mi se bavimo očuvanjem tradicije, kulture i običaja, spremanjem starih narodnih jela i pokušavamo da sve to otrgnemo od zaborava, tako da nam je ova manifestacija u jednu ruku dobro i došla da pokažemo i prezentujemo sve ono čime raspolažemo i čime se bavimo“, navela je Spasojevićka.

Milorad Mandić, predsjednik Udruženja guslara i epskih pjesnika „Milenko Đukić Čiko“ iz Bijeljine rekao je da je ova tradicija bila odličan način da se čuva i predstavlja tradicija i stari običaji.

„Ovo je izvanredno. Meni je u planu da napravim Sajam rukotvorina i starih zanata kako bismo malo privukli omladinu i očuvali našu tradiciju, zanate, krojenje, šivenje… da djeca vide šta je to što ne smije pasti u zaborav… da ih privučemo starim običajima, zanatima i upravo našoj tradiciji“, rekao je Mandić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име