U prepunoj sali Narodne biblioteke “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga humorističnog sadržaja pisca i aforističara Milana J. Mihajlovića, rođenog Semberca, pod nazivom “Dobro je da nije najgore”.

Mihajlović kaže da je do sada u Bijeljini uglavnom promovisao knjige aforizama.

“Od 2010. godine nisam objavljivao knjige i nisam imao priliku da predstavim neko svoje djelo. Ipak, dolazio sam povremeno i učestvovao na Festivalu humora i satire. Ovo je knjiga satiričnih priča, pod nazivom “Dobro je da nije najgore”.

Kada odemo kod ljekara, naš čovjek se nada da mu se nešto nađe, ali da nije nešto strašno i da bude izlječivo. Otuda i taj naslov knjige. Ja sam satiričar “Ošišanog ježa” i u ovom listu humor se koristi za pisanje satire. Kao njihov đak, obilato sam koristio humor u pisanju sedamdeset dvije priče, koliko ih se nalazi u ovoj knjizi. Svaka priča ima svoj podnaslov, svoj moto, a to su moji aforizmi. Nadam se da će bijeljinska publika prihvatiti ovu vrstu humora. Beogradska publika je ovaj humor prihvatila prije sedam ili osam godina, kada smo počeli organizovati satirične večeri “Ošišanog ježa” u Pozorištu “Slavija”. Svake godine oni to priređuju za “Ježev” dan.

Publika je uvijek dobro reagovala, pa sam nastavio da pišem priče iz oblasti medicine. Ima priča iz starijeg perioda, ali sam više od polovine njih napisao tokom prošle godine.

atiričari su poznati i po političkom aforizmu, ali, u ovoj knjizi su više zastupljene socijalne i zdravstvene teme. Pomalo provejava i politika između redova, jer mi satiričari volimo da napišemo nešto između redova. Sve priče se pomalo dotiču medicine. Ima ovdje i ljubavnog sadržaja u manjem obimu, ali, sve je vezano za zdravstvo”, kaže autor knjige Milan J. Mihajlović.

Vanja Bulić, poznati beogradski novinar i pisac, kaže da su ovo priče o našem mentalitetu, te da ova knjiga donosi radost i onima kojima nije do radosti.

“Knjiga se obraća i zdravima i bolesnima, ali najviše onima koji u ovom vremenu žele sebe da ubede da nisu zdravi. Takvih je najviše. Mislim da je knjiga lekovita, pogotovo kada je Milan čita. Strašno sam se borio da ova knjiga bude objavljena. Aforističari i satiričari štampaju knjige u malim tiražima. Ova knjiga se prodaje i na književnim večerima. LJudi se smeju, a smeh je najbolji lek”, kaže novinar Vanja Bulić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име