U Bijeljini potpisan Sporazum o saradnji Pedagoškog fakulteta i Hrvatske zajednice osnovnih škola (foto)

Datum:

Share post:

Danas je Pedagoški fakultet u Bijeljini ugostio direktora Hrvatske zajednice osnovnih škola Jasminu Hamer sa saradnicima i ovom prilikom su potpisali Sporazum o saradnji.

„Ova saradnja je intenzivirana u protekloj godini i već smo imali zajedničke aktivnosti. Danas zvanično potpisujemo Sporazum i tako verifikujemo dosadašnju saradnju i dogovaramo naredne korake i vidove saradnje. Uvijek izviru nove ideje i mogućnosti saradnje, želimo da sve dobre stvari iz okruženja, primijenimo i mi na našem fakultetu“, rekao je dekan bijeljinskog fakulteta Dalibor Stević.

Dekan je iskoristio priliku da najavi da nakon potpisivanja ovog sporazuma slijedi učešće gostiju na Naučnom i stručnom skupu Pedagoškog fakulteta, a u planu je i plenarno izlaganje u kom će gosti prenijeti svoja znanja i iskustva u radu. Takođe, Stević je siguran da će ovo doprinijeti i razmjeni studenata.

Jasmina Hamer izrazila je zadovoljstvo zbog saradnje Pedagoškog fakulteta i Hrvatske zajednice osnovnih škola.

„To je ustanova koja djeluje od 1966. godine sa sjedištem u Zagrebu i okuplja preko 700 osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske, a temeljna djelatnost joj je pružanje stručne i pravne pomoću u radu školama. U Vodicama smo se sa Pedagoškim fakultetom dogovorili da bi bilo vrijedno i korisno da nastavimo rad, jer je razmjena iskustava ono što oplemenjuje i učiteljski poziv i sve nas koji smo ovdje da na neki način radimo na unapređenju odgojno-obrazovnog sustava“, rekla je Hamer i dodala da očekuju da dogovore dalje oblike saradnje gdje će vidjeti kako će doprinijeti daljim vezama Hrvatske, Republike Srpske, Srbije i ostalih zemalja u okruženju.

Ivana Balšić, profesor razredne nastave i savjetnik u osnovnoj školi u Opuzenu u Hrvatskoj objasnila je da Međunarodna konferencija dobro mjesto za razmjenu iskustava posebno učiteljima koji žele ili su napredovali u struci. U Hrvatskoj je, kako kaže, dobar sistem bodovanja gdje učitelji skupljaju bodove kako bi napredovali u struci.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori KMF Radnik MD Shop protiv Željezničara u Tuzli

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: U subotu na teren izlazi i naša juniorska ekipa....

Balkan TRIP TV u posjeti Turističkoj organizaciji Bijeljina (foto)

Jedina turistička televizija na Balkanu, koja egzistira od 2020. godine, bila je danas gost Turističke organizacije Bijeljina. -Naš grad...

PETROVIĆ: Grad Bijeljina po prvi put organizuje kolektivno vjenčanje

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je na svom zvaničnom FB nalogu najavio po prvi put organizaciju kolektivnog vjenčanja u...

Da li će neko od poslanika u NS RS izbjeći sutrašnju sjednicu?

Još uvijek nije stiglo nijedno obavještenje narodnih poslanika o odsustvu sa sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Opozicionari...