U Bijeljini potpisan Sporazum o saradnji Pedagoškog fakulteta i Hrvatske zajednice osnovnih škola (foto)

Datum:

Share post:

Danas je Pedagoški fakultet u Bijeljini ugostio direktora Hrvatske zajednice osnovnih škola Jasminu Hamer sa saradnicima i ovom prilikom su potpisali Sporazum o saradnji.

„Ova saradnja je intenzivirana u protekloj godini i već smo imali zajedničke aktivnosti. Danas zvanično potpisujemo Sporazum i tako verifikujemo dosadašnju saradnju i dogovaramo naredne korake i vidove saradnje. Uvijek izviru nove ideje i mogućnosti saradnje, želimo da sve dobre stvari iz okruženja, primijenimo i mi na našem fakultetu“, rekao je dekan bijeljinskog fakulteta Dalibor Stević.

Dekan je iskoristio priliku da najavi da nakon potpisivanja ovog sporazuma slijedi učešće gostiju na Naučnom i stručnom skupu Pedagoškog fakulteta, a u planu je i plenarno izlaganje u kom će gosti prenijeti svoja znanja i iskustva u radu. Takođe, Stević je siguran da će ovo doprinijeti i razmjeni studenata.

TESTNA REKLAMA

Jasmina Hamer izrazila je zadovoljstvo zbog saradnje Pedagoškog fakulteta i Hrvatske zajednice osnovnih škola.

„To je ustanova koja djeluje od 1966. godine sa sjedištem u Zagrebu i okuplja preko 700 osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske, a temeljna djelatnost joj je pružanje stručne i pravne pomoću u radu školama. U Vodicama smo se sa Pedagoškim fakultetom dogovorili da bi bilo vrijedno i korisno da nastavimo rad, jer je razmjena iskustava ono što oplemenjuje i učiteljski poziv i sve nas koji smo ovdje da na neki način radimo na unapređenju odgojno-obrazovnog sustava“, rekla je Hamer i dodala da očekuju da dogovore dalje oblike saradnje gdje će vidjeti kako će doprinijeti daljim vezama Hrvatske, Republike Srpske, Srbije i ostalih zemalja u okruženju.

Ivana Balšić, profesor razredne nastave i savjetnik u osnovnoj školi u Opuzenu u Hrvatskoj objasnila je da Međunarodna konferencija dobro mjesto za razmjenu iskustava posebno učiteljima koji žele ili su napredovali u struci. U Hrvatskoj je, kako kaže, dobar sistem bodovanja gdje učitelji skupljaju bodove kako bi napredovali u struci.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...