U Bijeljini otvoren prvi turnir u kjokušin karateu

Datum:

Share post:

U Bijeljini je večeras otvoren prvi Međunarodni kjokušin karate turnir "RS čelendž", na kojem učestvuje 37 karatista iz Austrije, Mađarske, Rumunije, Srbije i Republike Srpske.

Predsjednik Upravnog odbora Šinkjokušin karate kluba "TRB" iz Bijeljine Slavenko Ristić rekao je da je turnir organizovan s ciljem afirmisanja ovog, kako ističe, najtežeg stila karatea u Srpskoj i BiH, te podsticanja mladih da se bave sportom.

On je poručio da je turnir organizovan, prije svega, povodom Dana Republike – 9. januara, a s ciljem promovisanja ovog sporta u Srpskoj.

Otvarajući turnir, Ristić se zahvalio svim učesnicima, gostima i uglednim zvanicama koji su se odazvali turniru i učinili ga večičanstvenim.

TESTNA REKLAMA

"Ovo je pionirski poduhvat i nadam se da će postati tradicionalan, a vjerujem i da je ovo način da predsjednik `TRB` kluba u Bijeljini Igor Ranković i ja pružimo nešto karateu, koji je nama mnogo pružio", rekao je Ristić novinarima.

Ranković je rekao da ovaj klub u Bijeljini postoji dvije godine i da mu je najvažniji cilj da učlani što više mladih, odnosno da se mladi bave ovim sportom.

Svetlan Skenderovski, predsjednik Ašiharakaikan Saveza Srbije rekao je da je srećan što je učesnik ovog turnira u Bijeljini.

"Prisustvujem istorijskom momentu, jer pravite nešto važno za Dan Republike", rekao je on. On je naglasio da je presrećan što se ovaj stil karatea širi i na ovim prostorima, ali posebno zato što je ovo zahtjevan sport sa ful-kontaktom.

"Nadam se da će ovo prerasti u tradiciju", rekao je Skenderovski, koji je i majstor ovog karate stila u Srbiji, pohvalivši organizaciju turnira na koji je iz Srbije došlo 19 boraca.

Na ovom prvom internacionalnom turniru prije samog početka organizator je pojedincima uručio priznanja za podršku u organizaciji i razvoju ovog sporta u Republici Srpskoj.

 

Priznanja su, između ostalih, uručena ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, Svetlanu Skenderovskom, predsjedniku Ašiharakaikan Saveza Srbije, Danku Stojakoviću, predsjedniku kluba "Crna mamba" iz Beograda, predsjedniku Evropske kjokušin karate organizacije Koenu Šarenbergu i mnogim drugim.

Večerašnjem karate turniru prisustvuje veliki broj posjetilaca, a pošto je turnir organizovan povodom Dana Republike Srpske prisutni su i drugi bojni zvaničnici, među kojima je i ministar Lukač, te druge zvanice iz Srbije, Republike Srpske i drugih zemalja okruženja.

Organizator turnira, koji se održava u Etno-selu "Stanišići", je Šinkjokušin karate klub "TRB" iz Bijeljine, jedini u Republici Srpskoj u kojem se trenira ovaj ful-kontakt karate.

U takmičarskom dijelu turnira počele su borbe za dječake i kadete u četiri kategorije, zatim slijede borbe za žene u dvije kategorije i borbe za seniore u tri kategorije. Inicijatori ovog takmičenja su Ranković i Ristić, koji je i direktor kompanije Tehnički remont Bratunac /TRB/.

Klub "TRB" član je Svjetske karate organizacije Šinkjokušin i ima licencu za rad ove najveće svjetske organizacije u ful-kontakt karateu, sa 96 zemalja članica.

Izvor: srna.rs/bijeljina.org

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...