U Bijeljini osnovana Kancelarija Republike Srpske za saradnju sa dijasporom (foto, video)

Datum:

Share post:

U Bijeljini je danas ozvaničeno osnivanje Kancelarije Republike Srpske za saradnju sa dijasporom koja će funkcionisati pri Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju Vlade RS, a ova kancelarija je dokaz da republičke institucije i nadležna ministarstva prate potrebe građana Bijeljine, bez obzira na konstantna odbijanja saradnje od strane gradonačelnika.

Pomoćnik ministra za evropske integracije i saradnju Helena Krnetić rekla je novinarima da će fokus rada ove kancelarije biti na saradnji sa dijasporom, dobijanju sredstava iz razvojnih fondova EU i organizovanju kulturnih, sportskih i drugih događaja.

– Kancelarija će graditi čvrste veze sa Bijeljincima koji su iselili iz Republike Srpske i stvarati ambijent za dovođenje stranih investitora. Dakle, u fokusu su evropski fondovi, kao i različiti

tehničko-administrativni poslovi koji su u skladu sa nadležnostima Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju – pojasnila je Krnetićeva i dodala da je kancelarija otvorena nakon inicijative koju je resornom ministarstvu proslijedio predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Prisutnima se obratio i istaknuti bijeljinski umjetnik, virtuoz na harmonici Dušan Sekulić, koji je zahvalio Vladi Republike Srpske na otvaranju Kancelarije.

– Ova inicijativa je krenula iz Bijeljine prije dvije godine i srećan sam što je sada realizovana. Mnogo našeg naroda je u dijaspori, i ja sam živio u inostranstvu i školovao se, tako da ću se potruditi da u narednom periodu, uz pomoć Kancelarije Republike Srpske za saradnju sa dijasporom, dovedem u naš grad mnoge Bijeljince koji su u drugim zemljama postigli zapažene rezultate iz oblasti kulture – naglasio je Sekulić.

Nakon pres-konferencije na kojoj je zvanično najavljen početak rada Kancelarije Republike Srpske za saradnju sa dijasporom, Bijeljinci su pozvani da u četvrtak, 16. marta, prisustvuju besplatnom koncertnom nastupu Dušana Sekulića i njegovog benda, koji će biti organizovan u Gradskom bioskopu odmah nakon centralne tribine Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“ koja počinje u 19.00 časova. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kvadrat stana znatno poskupio

Za samo godinu dana završeni i prodati novi stanovi u Banjaluci su po kvadratu poskupjeli za čak 1.143...

Grad Bijeljina učesnik programa Provođenje Okvira za realizaciju ciljeva održivog razvoja

Grad Bijeljina je izabran da, kao jedan od osam opština i gradova i tri kantona, učestvuje u programu...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...