U Bijeljini održano stručno predavanje za distrofičare (foto)

Datum:

Share post:

U okviru nedjelje borbe protiv distrofije, Regionalno udruženje distrofičara Bijeljina danas je u hotelu Drina održalo stručno predavanje na kojem su svoje članove upoznali sa savremenim medicinskim dostignućima ostvarenim na polju distrofije i srodnih neuromišićnih bolesti.

Predavanje je održano u sklopu projekta „Moj život sa distrofijom“ koji podržava Gradska uprava Grada Bijeljina, a predavanje je održao specijalista neurologije dr Aleksandar Jovičić.

“U okviru projekta „Moj život sa distrofijom“, nastojimo skrenuti pažnju javnosti na položaj i ulogu koju u našem društvu zauzimaju ili bi trebale zauzimati osobe oboljele od distrofije. Projekat će se, pored današnjeg predavanja, sastojati od još nekoliko dijelova koje ćemo realizovati u narednom periodu. Jedan od njih tiče se primjene instituta personalne asistencije. Naime, želimo da u saradnji sa Gradskom upravom Grada Bijeljina i Centrom za socijalni rad Bijeljina, za naše članove sa težim stepenom invaliditeta, obezbijedimo podršku personalnog, ličnog asistenta. To već imaju u Banjaluci i Prijedoru i ne vidim razlog zašto i Grad Bijeljina ne bi podržao svoje građane koji su u potrebi za tim“, izjavio je Anđelko Bogdanović, predsjednik skupštine Regionalnog udruženja distrofičara Bijeljina, naglasivši da distrofičari ne traži milostinju, već žele sistemsko rješenje koje će im omogućiti da vode život dostojan čovjeka.

Na današnjem predavanju je istaknuta i potreba izmjene važećih zakonskih propisa iz ove oblasti koje invaliditet priznaju samo ako je nastao u periodu do navršenih 18 godina života oboljele osobe.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Nuklearne rakete Rusije raspoređene na granici sa NATO

Rusija je navodno razmestila svoje taktičke nuklearne raketne sisteme Iskander-M na granicu sa Finskom, potez koji se vidi...

Partizan ipak igra polufinalni meč Kupa Srbije protiv Zvezde

DILEME VIŠE NEMA Partizan donio odluku da li igra derbi u Kupu Polufinalni meč Kupa Srbije između Crvene zvezde...

ĐURIĆ: Radnik zadovoljan remijem protiv Famosa

Trener Radnika Velibor Đurić zadovoljan je remijem protiv Famosa u derbiju 26. kola. Žali Đurić za šansom Valentina Alvareza,...

Kako je Finska istovremeno zaštitila svoju prirodu, ali i otvorila najveće evropske rudnike?

Finska je jedna od najzelenijih zemalja sveta. U ovoj dalekoj zemlji na severu Evrope, šume čine oko 72%...