U subotu 22. juna održan je jedanaesti tradicionalni turnir u malom fudbalu “’Hase hit open 2023“, koji se svake godine održava krajem juna mjeseca na igralištu kod Osnovne škole u Hasama.

Iako mala, mjesna zajednica Hase  je poznata po turniru koji godinama organizuje i okupi najbolje igrače malog fudbala u regiji.

Čedomir Mašanović, iz Organizacionog odbora turnira, istakao je da je ove godine učešće u turniru uzelo 14 ekipa iz BiH, Republike Srpske i Srbije.

„Imali smo tri ekipe iz Srbije, dok su ostale bile iz okruženja, među kojima je i šampion BiH, odnosno, igrači koji sada nastupaju u Ligi šampiona. Oni su igrali pod imenom „DM Montaža Brod“ i osvojili su prvo mjesto na turniru“, rekao je Mašanović za portal Dešavanja u Bijeljini.

Iako vremenske prilike nisu bile idealne, naročito za održavanje turnira na otvorenom, takmičenje je proteklo u najboljem mogućem redu. Zaljubljenicima u mali fubal nije smetala kiša, ni loše vremenske prilike, te su igrali do kasno u noć. Tradicionalni „Hase hit open“ jedan je od najposjećenijih turnira u regionu.

Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa „DM Montaža BROD“, drugo mjesto „D.O.O. PRESEN“, a treće mjesto pripalo je ekipi „Enex Gradnja Šabac“.

Nagrada za pobjedničku ekipu je iznosila 1.500KM, pehar i medalje, osvajači drugog mjesta dobili su nagradu u iznosu od 600KM, pehar i medalje, a ekipa koja je zauzela treće mjesto nagrađena je sa 300KM, peharom i medaljama.

Takođe, nagrade su dobili i najbolji igrač turnira, Davor Arnautović i najbolji golman, Slobodan Živanović.

Ovom prilikom, organizator turnira, Čedomir Mašanović, zahvalio se svima koji su podržali i koji godinama unazad pomažu održavanje turnira, a prije svega, Gradu Bijeljina i Gradonačelniku Bijeljine, Ljubiši Petroviću.

„Veliku podršku smo dobili od Grada i Gradonačelnika Ljubiše Petrovića, u vidu infrastrukture koja nam je urađena na školskom terenu kako bi mogli što bolje da odigramo turnir, predstojeće a i ove godine. Puna zahvalnost Gradonačelniku i Gradu Bijeljina.

Turnir se održava već jedanaest godina za redom, a kako kaže Mašanović, ideja je nastala iz želje da se MZ Hase prezentuje u što boljem svjetlu i ugosti igrače kod kojih ekipa MZ Hase gostuje već godinama.

„Naša ekipa, koja igra već dugo godina zajedno, ide po svim turnirima i često gostuje, pa smo i mi došli na ideju da napravimo turnir, da predstavimo naše mjesto u lijepom svjetlu i da dovedemo ekipe sa strane i okruženja“, kaže Mašanović za portal Dešavanja u Bijeljini.

Tradicionalni turnir „Hase hit open“ svake godine penje se za stepenicu više i okuplja sve veći broj ekipa. Interesovanje za turnir raste iz godine u godinu, a pored toga, evidentan je i veći kvalitet ekipa koje dolaze u goste.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име