U Bijeljini održan tradicionalni Božićni koncert OMŠ „Kornelije Stanković“ (foto)

Datum:

Share post:

Osnovna muzička škola “Kornelije Stanković” postoji već 15 godina sa sjedištem u Ugljeviku, kao i odjeljenjima u Bijeljini i Gracu. Večeras su organizovali 12. po redu tradicionalni Božićni koncert u Galeriji Centra za kulturu “Semberija”.

“Na koncertu se predstavljaju naši učenici iz Bijeljine na odsjeku harmonike. Nastupaju solisti, kamerni ansambl, orkestar, kao i laureati sa međunarodnih takmičenja. U ovoj godini ostvarili smo zapažen uspjeh pobjedom na Svjetskom trofeju harmonike koji je 72. put održan u Kini i naš učenik Đorđe Perić bio je pobjednik Svjetskog trofeja, u kategoriji solo. Takođe, imali smo pobjednike u disciplini kamerna muzika – Đorđe Perić i Nemanja Kalajdžić”, rekao je direktor, osnivač i nastavnik škole Slaviša Perić.

Učenik škole “Kornelije Stanković” Đorđe Perić, na scenu je izašao sa nepunih šest godina, a do sada je osvojio preko 150 nagrada iz preko 30 zemalja svijeta.

“Zaista se radujem kada dođe ovaj koncert, zato što moji prijatelji nemaju obaveze, jer smo na raspustu, a pored njih, mnogo sugrađana dođe da čuje kako mi proizvodimo muziku, kako dočaramo muziku i to je što volim kod novogodišnjih koncerata – pravimo čaroliju od muzike i pokazujemo kako zimsko doba može da bude i zanimljivo”, rekao je Đorđe kome je neostvarena želja da posjeti Pariz, ali i da zajedno sa svojim ocem nastupa na koncertima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Savjet ministara stigao HDZ-ov prijedlog: Еvo šta predlažu za izbor hrvatskog člana Predsjedništva

HDZ-ov dokument sa prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH upućen je Savjetu ministara, a u njemu je naveden i...

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...