U Bijeljini održan konsultativni sastanak udruženja građana

Datum:

Share post:

U Bijeljini je danas održan konsultativni sastanak na temu „Javne konsultacije udruženja potrošača i komunalnih preduzeća u oblasti usluga od opšteg ekonomskog interesa“. Cilj ovog sastanka je nastaviti dijalog udruženja potrošača, javnih preduzeća, predstavnika lokalnih zajednica, Institucije ombudsmana za zaštitu potrošača BiH i Ministarstva trgovine i turizma RS o temi formiranih savjeta za zaštitu potrošača i komisija za rješavanje potrošačkih prigovora na područjima Bijeljine, Ugljevika i Lopara.

„Mi ćemo dati instrukcije, kako savjetima opštinama u kojima postoje udruženja za zaštitu potrošača, tako i komisijama koje su formirane u javnim preduzećima. Ovaj seminar, odnosno predavanja će dobro doći da bi se nastavio rad. U samom zakonu to nije precizno navedeno, ali na osnovu iskustava koja imamo i zahvaljujući kvalitetnim predavačima, moći ćemo da naučimo kako i na koji način postupati i po pitanju žalbu, a i po pitanju rada komisija u preduzećima, odnosno davaocima javnih usluga, ali i savjetima u opštinama“, objasnio je Jovan Vasilić, predsjednik Udruženja potrošača „Zvono“ iz Bijeljine.

Nataša Đorđić ispred Udruženja građanja „ToPeeR“ iz Doboja rekla je da oni imaju dosta žalbi građana na rad pojedinih preduzeća, ali da, zahvaljujući projektu koji je u realizaciji, pokušavaju da otklone probleme građana sa kojima se oni susreću.

„Zato imamo ove radne sastanke, gdje pokušavamo da uspostavimo dijalog između relevantnih institucija, komunalnih preduzeća, udruženja potrošača i predstavnika potrošača radi rješavanja problema i uspostavljanja savjetodavnih tijela i komisija za rješavanje prigovora“, istakla je Đorđićka.

TESTNA REKLAMA

Prijedorska regija, po riječima direktora Udruženja potrošača „DON“ iz Prijedora Murise Marić, već nekoliko godina ima savjetodavna tijela i komisije unutar javnih preduzeća i da, zajedno sa Bijeljinom, prednjače po pitanju zaštite potrošača u odnosu na druge lokalne zajednice.

„Već dugi niz godina potrošači imaju mogućnost da budu zastupani u javnim komunalnim preduzećima, a takođe i pri savjetodavnim tijelima koje donose određene odluke. Upravo ovaj serijal sastanaka koji se dešava u RS je prilika da prenesemo iskustva i ukažemo na to koliko je važno formiranje savjetodavnih tijela, gdje će potrošače kao u našem slučaju predstavljati neko iz Udruženja potrošača“, rekla je Marićka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...