U Bijeljini obilježena 31. godišnjica od osnivanja Republike Srpske (foto)

Datum:

Share post:

Polaganjem vijenaca i cvijeća na spomenik borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu na Trgu kralja Petra I Karađorđevića i svečanim prijemom u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ danas je u Bijeljini obilježen Dan Republike Srpske.

Na tridesetprvu godišnjicu osnivanja Republike Srpske vijence i cvijeće na spomenik poginulim borcima položili su gradonačelnik Bijeljine i predsjednik Skupštine Grada, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske i organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-oslobodilačkog rata, poslanici u zakonodavnim tijelima Republike Srpske i BiH, odbornici u Skupštini Grada, predstavnici Oružanih snaga BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i brojni građani.

BIJELJINA: Položeno cvijeće na spomenik poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu (foto)

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević, podsjetio je koliko je značajno da cijenimo slobodu koju imamo.

TESTNA REKLAMA

„Obaveza svih nas jeste da se i na današnji dan i na sve druge važne datume, sjetimo svih onih koji su dali svoje živote i dijelove tijela da bi mi danas živjeli slobodno“, rekao je Đurđević.

Đurđević se osvrnuo i na situaciju na Kosovu, govoreći koliki je značaj imati svoju Republiku.

„Na ovom prijemu tradicionalno razgovaramo sa privrednicima o perspektivama unapređenja saradnje između njih i Grada Bijeljina, kao i o poboljšanju poslovnog okruženja i uslova za sve koji žele da se bave privredom“, dodao je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Kako je istakao, mladi su dobili lakši zadatak, a to je da se sačuva Republika Srpska koja je stvorena velikim trudom i sa mnogo žrtava.

„Sjećamo se i poštujemo žrtvu onih koji su dali svoje živote za stvaranje i odbranu Republike Srpske, ali takođe želimo da kažemo da je danas najveći patriotizam i odanost prema našoj Republici stvaranje boljeg društvenog položaja za njihove porodice i saborce. Ove vrijednosti i znanje o slavnom nastanku i odbrani Republike Srpske ćemo prenositi i na buduće generacije – istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Na svečanom prijemu povodom Dana Republike Srpske dodijeljene su i zahvalnice najzaslužnijim privrednicima sa područja grada Bijeljina. Gradonačelnik Petrović je izrazio zahvalnost svim poslovnim subjektima koji su u prethodnoj godini bili društveno odgovorni i uredno su uplaćivali sve obaveze prema radnicima, Gradu i Republici Srpskoj, a posebno onima koji nisu otpuštali radnike i koji su stvarali nova radna mjesta za građane Bijeljine.

Ove godine priznanja su dobili: DOO „PRIZMA“ Bijeljina, DOO „MLJEKARA DULE“ Srednji Dragaljevac, „DUVAN“ AD Bijeljina, DOO „BODAKSKO IMPEKS“ Bijeljina, „387 SOLUŠNS“ Bijeljina, DOO „AGRO-PLAN“ Bijeljina, Specijalistička pedijatrijska ambulanta „Dr KOJADINOVIĆ“, Preduzetnička radnja za gajenje biljaka za pravljenje napitaka „ANGEL’S ROSE“, Zanatska radnja frizerski salon „NEVA“, Zanatska radnja – muški frizerski salon „ADI“, Zanatska radnja „BUFALO“, Udruženje pčelara „BIJELJINA“ Bijeljina i Udruženje potrošača „ZVONO“ Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PREMINUO Saša Petrović ČAKI – glumačka legenda filma “Hajde da se volimo” (video)

Legendarni glumac Saša Petrović Čaki preminuo je danas u Sarajevu. Ovu tužnu informaciju potvrdio je režiser Srđan Vuletić...

Operisan Ministar odbrane BIH

Zukan Helez nedavno imenovani Ministar odbrane Bosne i Hercegovine operisan je u Sarajevu. Prema našim saznanjima nakon povrede noge, imao...

Partizan srušio Zvezdu, dramatična završnica

Košarkaši Partizana bili su bolji od Crvene zvezde 79:78 u 21. kolu Evrolige. Ekipa Željka Obradovića revanširala se vječitom...

Počela prodaja ulaznica za ŠESTO DRUŽENJE TUZLAKA (foto)

Od danas (petak, 27. januar 2023.) počela je prodaja ulaznica za šesto po redu, tradicionalno veliko druženje Tuzlaka Cijena...