U Bijeljini obilježena 31. godišnjica od osnivanja Republike Srpske (foto)

Datum:

Share post:

Polaganjem vijenaca i cvijeća na spomenik borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu na Trgu kralja Petra I Karađorđevića i svečanim prijemom u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ danas je u Bijeljini obilježen Dan Republike Srpske.

Na tridesetprvu godišnjicu osnivanja Republike Srpske vijence i cvijeće na spomenik poginulim borcima položili su gradonačelnik Bijeljine i predsjednik Skupštine Grada, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske i organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-oslobodilačkog rata, poslanici u zakonodavnim tijelima Republike Srpske i BiH, odbornici u Skupštini Grada, predstavnici Oružanih snaga BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i brojni građani.

BIJELJINA: Položeno cvijeće na spomenik poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu (foto)

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević, podsjetio je koliko je značajno da cijenimo slobodu koju imamo.

„Obaveza svih nas jeste da se i na današnji dan i na sve druge važne datume, sjetimo svih onih koji su dali svoje živote i dijelove tijela da bi mi danas živjeli slobodno“, rekao je Đurđević.

Đurđević se osvrnuo i na situaciju na Kosovu, govoreći koliki je značaj imati svoju Republiku.

„Na ovom prijemu tradicionalno razgovaramo sa privrednicima o perspektivama unapređenja saradnje između njih i Grada Bijeljina, kao i o poboljšanju poslovnog okruženja i uslova za sve koji žele da se bave privredom“, dodao je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Kako je istakao, mladi su dobili lakši zadatak, a to je da se sačuva Republika Srpska koja je stvorena velikim trudom i sa mnogo žrtava.

„Sjećamo se i poštujemo žrtvu onih koji su dali svoje živote za stvaranje i odbranu Republike Srpske, ali takođe želimo da kažemo da je danas najveći patriotizam i odanost prema našoj Republici stvaranje boljeg društvenog položaja za njihove porodice i saborce. Ove vrijednosti i znanje o slavnom nastanku i odbrani Republike Srpske ćemo prenositi i na buduće generacije – istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Na svečanom prijemu povodom Dana Republike Srpske dodijeljene su i zahvalnice najzaslužnijim privrednicima sa područja grada Bijeljina. Gradonačelnik Petrović je izrazio zahvalnost svim poslovnim subjektima koji su u prethodnoj godini bili društveno odgovorni i uredno su uplaćivali sve obaveze prema radnicima, Gradu i Republici Srpskoj, a posebno onima koji nisu otpuštali radnike i koji su stvarali nova radna mjesta za građane Bijeljine.

Ove godine priznanja su dobili: DOO „PRIZMA“ Bijeljina, DOO „MLJEKARA DULE“ Srednji Dragaljevac, „DUVAN“ AD Bijeljina, DOO „BODAKSKO IMPEKS“ Bijeljina, „387 SOLUŠNS“ Bijeljina, DOO „AGRO-PLAN“ Bijeljina, Specijalistička pedijatrijska ambulanta „Dr KOJADINOVIĆ“, Preduzetnička radnja za gajenje biljaka za pravljenje napitaka „ANGEL’S ROSE“, Zanatska radnja frizerski salon „NEVA“, Zanatska radnja – muški frizerski salon „ADI“, Zanatska radnja „BUFALO“, Udruženje pčelara „BIJELJINA“ Bijeljina i Udruženje potrošača „ZVONO“ Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Višestruko grananje u Excel izvještajima

Postoje situacije, prilikom kreiranja izvještaja, kada se izbori ne svode samo na "DA" ili "NE" već od jednog...

AGRO SAVJET: Zašto je bitno ogrtanje krompira i kada nije preporučljivo

Ogrtanje ili zagrtanje krompira je ključna agrotehnička mjera koja ima značajan uticaj na uspijeh i kavalitet uzgoja ovog...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak. Broj rođenih i upisanih...