U BIJELJINI IZLIJEČEN još jedan pacijent

Datum:

Share post:

U Bijeljini je od virusa korona izliječen još jedan pacijent i sada je u Bijeljini virusom kovid-19  zaraženo pet lica, a negativan nalaz nakon dva uzastopna testiranja potvrđen je kod ukupno četiri osobe, podaci su saopšteni na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije. Broj lica pod stručnim medicinskim nadzorom u samoizolaciji je 418, odnosno za 78 manje nego prethodnog dana, u kućnom karantinu je 95 osoba, a od početka pandemije u Bijeljini su umrla dva lica od posljedica zaraze novim virusom udruženim sa drugim hroničnim oboljenjima.

U karantine na području Semberije smješteno je ukupno 76 osoba – tri u Domu učenika, pet u bolničkom karantinu, 65 lica u karantinu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, a tri lica iz Bijeljine čekaju rezultate testiranja u karantinu na graničnom prelazu Rača. Do sada je u Bijeljini testirano ukupno 137 lica, od kojih je bilo 11 pozitivnih, 112 negativnih, a za 14 se čeka rezultat.

 
U protekla 24 časa na graničnom prelazu Rača zabilježen je prelazak 242 vozila, a na Pavlovića mostu 51, dok je izdato 10 rješenja o izolaciji. Komunalna policija kontrolisala je 38 lica i sva su bila na svojim adresama, a pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali su dva prekršajna naloga za lica koja su prekršila mjere policijskog časa, kao i dva naloga za starije od 65 godina, zbog prekršene zabrane kretanja.

Preduzeće „Komunalac“ juče je opralo i dezinfikovalo ulice Srpske vojske, 27. marta, Filipa Višnjića i Ćirila i Metodija, dok je Kol-centar zaprimio 19 poziva i realizovao osam zahtjeva za dostavu lijekova i namirnica.

TESTNA REKLAMA

U karantinu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ postavljeno je 50 novih kompleta posteljina, čime je kapacitet za smještanje lica povećan na 129 ležaja, a dezinfekciju ovog prostora vršiće preduzeće „Eko-zaštita“.

U Republici Srpskoj danas je potvrđeno 11 novih slučajeva zaraze virusom korona, pa je ukupno zaraženo 392 lica, a preminulo ih je četrnaest.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...