U Bijeljini i Banjaluci obuka popisivača za probni popis poljoprivrede

Datum:

Share post:

Obuka osam popisivača za probni pilot popis poljoprivrede koji će u Republici Srpskoj i BiH biti održan od 15. do 30. oktobra, završava se danas u Bijeljini, dok će obuka u Banjaluci biti organizovana u naredna dva dana u prostorijama republičkog Zavoda za statistiku.

Probni popis u Republici Srpskoj biće realizovan na reprezentativnom, slučajno odabranom uzorku od 78 popisnih krugova koji pokrivaju 75 naseljenih mjesta na području 31 opštine, a biće popisano nešto malo manje od 4.100 domaćinstava, saopšteno je iz Zavoda za statistiku.

Popisom će biti obezbijeđeni podaci o veličini poljoprivrednih gazdinstava, zemljišnom fondu i kategorijama korištenja poljoprivrednog zemljišta, površinama pod usjevima, površinama voćnjaka i vinograda, podaci o navodnjavanju i korištenju organskih i mineralnih đubriva, broju stoke, poljoprivrednoj mehanizaciji i objektima, radnoj snazi, organskoj proizvodnji, te podaci o ribnjacima i površinama pod šumom.

Iz Zavoda navode da će dobijeni podaci omogućiti uvid u stanje poljoprivrede u Republici Srpskoj koji će donosiocima odluka, na lokalnom i republičkom nivou, biti od izuzetne koristi prilikom izrade strateških dokumenata sa ciljem daljeg razvoja poljoprivrede.

TESTNA REKLAMA

Popisivanje će vršiti obučeni i akreditovani popisivači, uz upotrebu lap-topa, direktnim unosom dobijenih odgovora u namjenski izrađenu aplikaciju.

Rezultati probnog popisa neće biti publikovani i koristiće se isključivo u statističke svrhe.

Iz republičkog Zavoda apeluju da porodična poljoprivredna domaćinstva prime popisivača i daju odgovore na postavljena pitanja, koji će se dalje koristiti kako bi se svi uočeni nedostaci otklonili prije početka punog popisa i obezbijedili uslovi za dobijanje kvalitetnih podataka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JELENA TRIVIĆ podržala Gradonačelnika Bijeljine (foto)

-Pozivam nadležne organe da ispitaju lice koje je nedvosmisleno uputilo prijetnje gradonačelniku Bijeljine dr Ljubiši Petroviću tokom skupštinskog...

LOVAČKI SAVEZ RS: Poziv korisnicima lovišta za dostavljanje informacija

U postupku sprovođenja Odluke o osiguranju članova lovačkih uduženja i njihovih lovaca gostiju, zatim osiguranju od opasnosti požara...

PETROVIĆ: U Skupštini je na snazi političko licemjerstvo (video)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, rekao je novinarima da je procenat izvršenja budžeta za kapitalna ulaganja za prvih devet...

JOVIČEVIĆ (DEMOS): Odgovor na inicijativu vezano za asfaltiranje saobraćajnice „TOPOLICA“ (foto,video)

-Gospodo, pročitajte odgovor resornog odjeljenja, poručio je na početku svog obraćanja Jovičević, oko asfaltiranja saobraćajnice pod nazivom "TOPOLICA". -Potvrdili...