U Beogradu promovisani najmlađi oficiri, među njima i Zorana i Jovan iz Srpske

Datum:

Share post:

U Beogradu je održana svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, na kojoj su učestvovali i kandidati Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Zorana Kukrić i Jovan Košarac.

Svečana promocija kadeta 143. i 144. klase Vojne akademije i 9. klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije /VMA/, Univerziteta odbrane u Beogradu održana je ispred Doma Narodne skupštine Srbije, a u prve oficirske činove promovisano je 175 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Od tog broja, Vojnu akademiju završava 148 kadeta i kadetkinja 143. i 144. klase Vojne akademije, među kojima 10 iz Oružanih snaga BiH i dva iz MUP-a Republike Srpske, a Medicinski fakultet VMA završava 27 mladića i devojaka 9. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Kukrićeva, koja dolazi iz Policijske uprave Gradiška, uspješno je završila osnovne akademske studije, studijski program Menadžment u odbrani, modul Inženjerija i prva je pripadnica MUP-a Srpske koja je završila Vojnu akademiju.

Košarac iz Policijske uprave Foča uspješno je završio osnovne akademske studije, studijski program Menadžment u odbrani, modul Pješadija.

Svečanoj promociji u ime MUP-a Republike Srpske prisustvovali su načelnik Policijske uprave Gradiška Slobodan Torbica i načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović.

Do sada su Vojnu akademiju završila tri pripadnika MUP-a Republike Srpske, ne računajući Zoranu i Jovana.

Trenutno se na školovanju nalazi devet kandidata, od kojih šest na studijskom programu Menadžment u odbrani i tri na Integrisanim akademskim studijama Vojno vazduhoplovstvo.

Prema protokolu svečanosti, najboljim kadetima su uručene sablje sa posvetom.

Najbolji kadeti Vojne akademije su Đorđe Pešić, prvi u rangu u vidu Kopnene vojske sa opštim uspjehom 9,62, zatim Viktor Teodosić, prvi u rangu u vidu

Ratnog vazduhoplovstva i PVO sa opštim uspjehom 8,85, te Milica Marinković, prva u rangu u službama sa opštim uspjehom 9,48.

Najbolja kadetkinja Medicinskog fakulteta VMA je Dijana Đokić, opšti uspjeh 9,91.

Program svečanosti uveličali su i naleti vazduhoplova Vojske Srbije, kao i nastupi Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Reprezentativnog orkestra Garde.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs/tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...