U Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske održan je sastanak radne grupe za koordinaciju aktivnosti iz oblasti bezbjednosti saobraćaja

Datum:

Share post:

U Agenciji održan sastanak radne grupe za koordinaciju aktivnosti

U Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske održan je sastanak radne grupe za koordinaciju aktivnosti iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Na sastanku su razmatrani zaključci sa prethodnog sastanka a prisutne je po tom pitanju upoznao Mladen Petrović direktor Agencije, te informacija o stanju bezbjednosti saobraćaja za prvih šest mjeseci (januar-jun) sa osvrtom na saobraćajne nezgode u julu i avgustu, kao i preduzetim preventivnim i drugim mjerama, aktivnostima i kampanjama. Navedenu informaciju prisutnima je izložio Milan Salamadija inspektor u Upravi policije MUP-a Republike Srpske i načelnik jedinice policije za poslove saobraćaja Goran Amidžić.

Pored informacije o stanju bezbjednosti saobraćaja, na dnevnom redu su bile i tačke koje su se odnosile na preventivne aktivnosti i kampanje koje su provedene od početka godine te aktivnosti pred početak nove školske godine kao i evropske nedjelje mobilnosti.

TESTNA REKLAMA

Svi subjekti bezbjednosti saobraćaja prisutni na sastanku planiraju se aktivno uključiti u realizacije aktivnosti u mjesecu septembru s ciljem poboljšanja bezbjednosti djece u saobraćaju kao i ukupnog stanja bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj.

Prisutni su na sastanku imali priliku da se upoznaju za dosadašnjim aktivnostima na organizovanju XI međunarodne konferencije „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“.

Radna grupa za koordinaciju aktivnosti iz oblasti bezbjednosti saobraćaja imenovana je od strane Savjeta za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, a čine je predstavnici subjekata za bezbjedost saobraćaja, definisano članom 2. Zakona o bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske.

Osnovni zadaci radne grupe su koordinacija aktivnosti svih subjekata bezbjednosti saobraćaja, razmatranje pitanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, predlaganje mjera za unapređenje bezbjednosti saobraćaja, davanje mišljenja na strateške dokumente i izvještaje o sprovođenju istih, iniciranje, donošenja i učestvovanje u izradi zakonskih i drugih akata, davanje mišljenja na programe, planove i izvještaje o zajedničkim aktivnostima subjekata bezbjednosti saobraćaja, sprovođenje zajedničkih preventivnih kampanja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Mitrović: Glas za Dodika i Cvijanovićku za mir i stabilnost Republike Srpske

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović izjavio je da 2. oktobra Bijeljina...

BIJELJINA: PRVI RADNI DAN U VRTIĆU U PATKOVAČI (video)

U vrtiću „Neven“ u Patkovači danas je prvi radni dan, a vaspitači su dočekali prvih dvadest petoro djece...

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije podržao Slavenka Ristića

"Slavenko Ristić zaslužuje moju podršku zbog njegovog dugogodišnjeg rada na jačanju odnosa između Srbije i Republike Srpske, ali...

Prof.dr Zlatko Maksimović, osnivač Pokreta Uspješna Srpska: NAŠ PUT JE PUT USPJEŠNIH (video)

Na sinoć održanoj centralnoj konvenciji Koalicije NPS - Pokret Uspješna Srpska - Prva SDS osnivač Pokreta uspješna Srpska...