Turistička organizacija Republike Srpske obilježila Svjetski dan turizma u Bijeljini (video)

Datum:

Share post:

Turistička organizacija Republike Srpske obilježila je Svjetski dan turizma, 27. septembar. Centralna manifestacija povodom ovog događaja, po prvi put, održana je u Bijeljini, uz prigodan program prilagođen ovoj manifestaciji.

Miodrag Lončarević, direktor Turističke organizacije Republike Srpske prisustvovao je obilježavanju Svjetskog dana turizma u Bijeljini, te je tim povodom rekao je da je došlo do porasta turističkih kretanja u tekućoj godini.

„Svi dosadašnji pokazatelji koje imamo u ovoj godini govore da je preko 56% više turista, a 48% više noćenja. Premašili smo rekordnu 2019. godinu sa 10.000 noćenja u prvih sedam mjeseci, što nam daje za pravo da pozitivno razmišljamo. U budućem periodu ćemo zajedno sa turističkim radnicima i subjektima unapređivati turističke destinacije Republike Srpske“, rekao je Lončarević, te dodao da su turistički vaučeri podstakli turiste da dolaze u Srpsku.

Predrag Tešić, pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi RS, zahvalio se TO Bijeljina na gostoprimstvu, te istakao da je preko 5.000.000KM uloženo u vaučere.

TESTNA REKLAMA

„Razgovarali smo na temu da se napravi zajednički projekat sa Republikom Srbijom kako bi mogli da primamo vaučere iz Srbije i obrnuto. Mislim da će Bijeljina imati najviše koristi od toga, jer je najbliža Srbiji. Zaista imamo čime da se pohvalimo u Republici Srpskoj, imamo turističke bisere kao što su Trebinje, Višegrad, Banja Vrućica, Banjaluka kao naš administrativni centar, a i Bijeljina ima čime da se pohvali“, rekao je Tešić, te izrazio nadu da će i drugi gradovi slijediti primjer Bijeljine.

Dragan Tešić, PR Turističke organizacije Bijeljina rekao je da je broj turista ove godine znatno veći u odnosu na prethodne godine.

„Već u prvih sedam mjeseci, za koje imamo statistiku, na području grada Bijeljina veći je broj gostiju koji su posjetili Grad, a posebno oni koji su prenoćili u Bijeljini u odnosu na 2019., 2020. i 2021. godinu. Takva vrsta dolaska ljudi je samo potvrda da u Bijeljini postoji turizam i da Bijeljina ima šta ponuditi ljudima, jer svakim danom ih je sve više zainteresovanih za dolazak u Bijeljinu“, kaže Tešić.

Obilježavanju Svjetskog dana turizma u Bijeljini, prisustvovale su brojne turističke organizacije iz Republike Srpske.

Šetnjom ulicama Bijeljine, odnosno, od Hotela Drina do pješačke zone, obilježen je Svjetski dan turizma, a zatim su okupljeni simbolično puštali balone  vazduh.

Nakon toga, uslijedila je vožnja turističkim vozićem kroz grad i obilazak Etno Sela „Stanišići“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ: Novo lice SDS – Nešković na prvom mjestu za Dom naroda BiH

MILIČEVIĆ: Imamo svoju listu za Dom naroda BiH i na prvom mjestu je Želimir Nešković Danas je u Banjoj...

BILJANA GRBOVIĆ, savjetnik u roditeljstvu: „Moguće je odgojiti dete koje može da bude duboko duševno biće, biće ljubavi“ (video)

U bijeljinskoj Biblioteci "Filip Višnjić", ove semice organizovano je besplatno predavanje "Kako da vaspitate dijete bez kritikovanja" održala...

Saudijci dobijaju fantastične automobile zbog istorijske pobjede (foto)

Svi reprezentativci Saudijske Arabije dobiće spektakularni primjerak automobila Rols-Royce Phantom nakon sjajnog prvog meča na Svjetskom prvenstvu u...

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Produžen rok za isplatu subvencija za đačke karte

PETROVIĆ: Produžen rok za isplatu subvencija za đačke karte Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Biheljine je rekao da je do sada...