Turistička organizacija Bijeljina zadovoljna 2018. godinom

Datum:

Share post:

Turistička organizacija Bijeljina ostvarila je značajan uspjeh u 2018. godini po broju posjeta i noćenja stranih i domaćih turista i ostvarenih prihoda od boravišnih taksi, rekao je predstavnik ove organizacije Milivoje Era.

On je naveo da je za 11 mjeseci ostvareno 60.000 posjeta i noćenja turista, 63 odsto stranih i 37 odsto domaćih, što je za 16 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Prema njegovim riječima, povećanje broja posjeta stranih turista u 2018. godini povećalo je priliv deviznih sredstava i uplata boravišnih taksi.

Era je naveo da je u 2018. godini po tom osnovu naplaćeno 77.800 KM.

TESTNA REKLAMA

"Očekujemo da ćemo u ovoj godini preći cifru od 90.000 KM naplaćenih po osnovu boravišne takse", rekao je Era.

On je dodao da je u strukturi stranih turista najveći broj iz Srbije, potom iz Slovenije, Hrvatske, Austrija, Njemačke.

Era je dodao da je prošle godine učešće stranih turista, u odnosu na domaće bio 56 odsto, odnosno 44 odsto.

"Mi smo zadovoljni, iako imamo i `sive ekonomije`, najviše kroz iznajmljivanje stanova po princpu `stan na dan`, što je problem i u većim gradovima", rekao je Era i dodao da u saradnji sa inspekcijom uspijevaju da "stanu u kraj" ovom problemu.

Era očekuje da će podaci o posjeti turističkim destinacijama grada Bijeljina biti značajno veći, nakon što u obradu podataka uđe i decembar, jer su to pretpraznični dani, kada se, bilježi veliki broj dolzaka stranaca.

On je dodao da je u novogodišnjoj noći, u 28 registrovanih restorana, sedam hotela, 10 motela i dva pansiona ponuda za Novu godinu bia dosta dobra, te da je većina restorana rasprodala kapacitete.

"Veliki broj naših sugrađana uobičajeno za novogodišnje praznke ide na Zlatibor, te preko naših turističkih agencija za praznike odlazi i u Rim, Budimpeštu, Beč, Beograd", dodao je Era.

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

GRADONAČELNIK Bijeljine ODBIO da se pozdravi sa ministrom Pašalićem u rodnom Crnjelovu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, zajedno sa ministrom komunikacija i transporta BiH, Vojinom Mitrovićem i...

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...