Turistička organizacija Bijeljina: Grad bez svojih suvenira

Datum:

Share post:

Bijeljina još uvijek nema neki svoj prepoznatljiv i autentičan suvenir koji bi gosti i putnici namjernici mogli kupiti prilikom boravka u ovom gradu. U centru grada, istina, nalazi se mala suvenirnica u kojoj se na prste jedne ruke mogu nabrojati suveniri i razglednice, uz uobičajene brošure i flajere, kao što su  turistički vodič i smještajni kapaciteti grada.

Radenko Tešić, direktor Turističke organizacije grada Bijeljina kaže da je u međuvremenu bila formirana komisija koja je trebalo da raspiše konkurs za izbor najboljih suvenira, ali je pandemija virusa korona privremeno zaustavila te aktivnosti.

U prošloj godini imali smo puno manje posjeta Bijeljini i boravaka turista, što je i razumljivo, zbog epidemioloških mjera koje su bile na snazi. Velike gubitke u poslovanju bilježe turističko ugostiteljska preduzeća. Bijeljina ima značajne resurse u oblasti turizma koji su još uvijek nedovoljno iskorišteni. Kada pandemija konačno prođe, nadam se da će se popraviti situacija i u ovoj privrednoj grani, kaže Tešić.

TESTNA REKLAMA

Blizina velikih rijeka, Drine i Save, kao i planine Majevice, s jugozapadne strane, tradicionalno gostoprimstvo koje krasi Semberce, ribolovni, lovni, ali i vjerski turizam, nedovoljno iskorišteni kapaciteti Banje Dvorovi, atrakcije koje gostima pruža turističko – ugostiteljski i rekreativni kompleks  etno – sela "Stanišići", sve su to preduslovi za dinamičan razvoj turizma u ovom kraju. Suveniri i razglednice trebalo bi da budu samo propratna manifestacija te priče o turizmu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...