Tuga: Bolest, starost i bijeda

Datum:

Share post:

Dok se brojni funkcioneri razmeću mjesečnim primanjima i naknadama koje prelaze i po nekoliko hiljada maraka, starica Petra i njen teško bolesni suprug Neđo Jerinić iz sela Đumezlija u opštini Jezero žive samo od 83 KM socijalne pomoći. Zaboravljeni od svih, čekaju još jednu zimu u kamenoj kući kojoj prijeti urušavanje.

Po teško pristupačnom terenu naša ekipa uspjela je doći do trošne kuće Jerinića, koja svakim danom prijeti da se uruši. Pokrivena limom i drvećem, sa šupljim zidovima iz kojih probija studen, dom je bolesne starice Petre i njenog supruga Neđe.

Jedino primanje s kojim kupe malo brašna i ulja je 83 KM socijalne pomoći. Danas je Petru posjetila zaova iz Šipova, koja sa suzama u očima govori o životnoj tragediji ovih ljudi.

Starina Neđo nedavno je zaprežnim kolima spušten u područnu ambulantu, odakle je otpremljen na operaciju u Banjaluku. Sam ne zna kako je preživio put, a zdravstveno stanje svakim danom mu je sve lošije i više nije u mogućnosti da bilo šta radi.

TESTNA REKLAMA

Jerinići tako još jednu zimu dočekuju u trošnoj kući, koja, usljed velikih padavina, može svakog trenutka da se sruši. Imaju samo jednu želju – da staračke dane dočekaju u svojoj zidanoj kući, kakvu su im obećavale mnogobrojne vlasti, ali je sve ostalo na pustom obećanju.

Telefon za pomoć: +387 65 / 346-783 (Ostoja Jovetić)

(BN televizija)

Izvor: www.rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...