TUČA u FS RS (video)

Datum:

Share post:

Fudbalski savez Republike Srpske posljednjih nekoliko sedmica dospio je u žižu javnosti nakon pokušaja dijela članova Izvršnog odbora i delegata Skupštine FSRS da se mimo statuta sazove vanredna skupština na kojoj bi se tražila ostavka ili smjena aktuelnog predsjednika FS RS Mile Kovačevića.

Prije nekoliko dana dogodio se incident u službenim prostorijama FS RS, kada je Novak Damjanović, član Skupštine Područnog fudbalskog saveza Banjaluka i predsjednik FK BSK, fizički nasrnuo na generalnog sekretara FSRS Gorana Ćejića, upućujući mu i verbalne prijetnje. 

U Fudbalskom savezu ističu da se Damjanović “izdigao iznad zakonskih propisa, jer nije poštovao odluku o kažnjavanju pa je pesnicama nasrnuo na generalnog sekretara praveći fudbalski skandal u Banjaluci”.

– Brutalan fizički napad na Gorana Ćejića je i napad na Fudbalski savez Republike Srpske. Nasilniku i siledžiji Novaku Damjanoviću pored krivičnog djela slijedi i najteža sankcija isključenje iz Fudbalskog saveza Republike Srpske.Fudbalski savez poziva medije da osude boksera siledžiju. Oni koji ćute – štite nasilnika, saopšteno je iz FS RS.

TESTNA REKLAMA

U Fudbalskom savezu RS navode da su se “pojavila lica koja kako tvrde da žele bolje sutra fudbalu Republike Srpske i da, iako su duboko iniltrirani u funkcionisanje i rad organa Fudbalskog saveza Republike Srpske, svjesno zanemaruju propisane obaveze, i oglušuju se na statutarna postupanja u okvirima Saveza čiji su članovi”. 

– Oni iznose čitav niz negativnih stavova o radu aktuelnog predsjednika FS RS gospodina Mi1e Kovačevića, čiju smijenu žele, a1i ničim ne argumentuju svoje navode. Naprotiv, sem upućivanja neargumentovanih tvrdnji medijima, kao i prijetećeg i kabadahijskog postupanja prema članovima fudbalske organizacije, ništa drugo ne nude, navodi naš izvor iz FS RS.

Dodaje da u ovoj državi ipak postoje sistemi koji poštuju normativna akta, red, rad, i koji se ne plaše pritiska politike, jer ih na to obavezuje koncept propisan od FIFA i UEFA, i koji se ne plaše vjestacki izazvanog straha u sportskim okvirima od strane političkih moćnika, i1i njihovih bliskih srodnika. 

– Lica koja na nasilan i neligitiman način traže promjene u Fudbalskom savezu Republike Srpske, zanemaruju bitnu činjenicu, da je Fudbalski savez Republike Srpske članica Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji је kao nacionalna asocijacija članica UEFA i FIFA, čije postulate i modalitete su svi obavezni poštovati u fudbalu.

S toga, svjesni ove obaveze, navodni borci za promjene zaboravljaju istaći u javnosti misljenje Pravnog komiteta FS BiH i Odluku IO FS BiH u vezi sa datim mišljenjem Pravnog komiteta FS BiH, a koje su kao normativ dati i obavezujući upravo postojećem rukovodstvu FS RS u pitanju sazivanja i održavanja vanredne Skupstine FS RS, odnosno želje za razrješenjem predsjednika FS RS od strane inicijatora navodnih promjena u fudbalu Republike Srpske, dodaje izvor iz FS RS. 

– Као što se i u politici pozivaju na nacionalni interes, iza kojeg vješto kriju svoje profiterstvo, tako i u fudbalu, bliski srodnici Milorada Dodika, tačnije Vico Zeljković, koji sebe predstavlja kao borca za bolje sutra u fudbalu Republike Srpske, iako је u njemu tek dvije godine, ne poštuje obavezujuće akte Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, već cijelu priču pokušava prebaciti na nacionalni interes, postavljajući pitanje zašto se Fudbalski savez Republike Srpske obraćao Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, navode iz FS RS.

Odgovor je, ističu u FS RS, krajnje jasan i decidan: Zato što је članica Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, zato što ga na to obavezuju Statuti ovih dviju fudbalskih organizacija. 

– Ovo pitanje je čak kao krajnje neumjesno konstatovao i prosvjetni inspektor koji je došao u vanrednu inspekcijsku kontrolu Saveza po nalogu gospodina Milana Kikovića, jednog od izvršilaca Vice Zeljkovića, gdje u samom inspekcijskom nalazu konstatuje obaveznost i ispravnost postupanja prema Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine jer na to ukazuju Statuti FS BiH i FS RS, navodi isti izvor. 

Na nedavno održanoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH usvojen je zaključak kojim se prihvata mišljenje Pravnog komiteta NS/FS BiH koji je utvrdio da se pitanje izjašnjavanja o radu, te glasanja o povjerenju ili nepovjerenju predsjedniku FS RS, nikako ne bi moglo naći na dnevnom redu eventualne vanredne (ili redovne) skupštine FS RS.

Naime, Statut FS RS, kao ni Statut NS/FS BiH, ne predviđaju ovu mogućnost, jer mandat izabranom predsjedniku FS RS eventualno može prestati samo pod uslovima iz člana 19. Statuta FS RS.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: istinito.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...