Trivićeva upoznala ambasadorku Francuske o izbornoj krađi (foto)

Datum:

Share post:

-Ambasadorku Tudik upoznala sam sa činjenicom da je integritet izbornog procesa potpuno urušen- rekla je Trivićeva koja je tokom sastanka naglasila da CIК do danas nije objavio izvještaj Glavnog centra za brojanje o kontrolnom brojanju, te da je nepoznato na osnovu čega su proglasili rezultate izbora za Predsjednika Republike.  

Trivićeva upoznala ambasadorku Francuske o izbornoj krađi

Jelena Trivić danas se sastala  sa ambasadorkom Francuske u BiH, NJ.E. Кristin Tudik sa kojom je razgovarala o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.  

-Ambasadorku Tudik upoznala sam sa činjenicom da je integritet izbornog procesa potpuno urušen- rekla je Trivićeva koja je tokom sastanka naglasila da CIК do danas nije objavio izvještaj Glavnog centra za brojanje o kontrolnom brojanju, te da je nepoznato na osnovu čega su proglasili rezultate izbora za Predsjednika Republike.  

Ona kaže da je ambasadorku Tudik upoznala sa sadržajem Žalbe kojaje podnijeta  CIК-u i apelacije Ustavnom sudu BiH koje obuhvataju 117 tačaka jasnih i nedvosmislenih dokaza o organizovanoj sistemskoj krađi glasova. 

-Od toga izdvajam podatak da je na 1329 od ukupno 2239 biračkih mjesta u Republici Srspkoj, ili na skoro 60% biračkih mjesta izborna volja korigovana na moju štetu, a u korist mog protivkandidata- istakla je ona i dodala da je ambasadorki ponovila izjavu člana CIК Željka Bakalara od prije tri dana u kojoj je rekao da su imali pravu diverziju i sabotažu od strane biračkih odbora kada se radi o pakovanju i pronalaženju izbornog materijala koji treba da se kontrolno broji, te da je na preko 80% biračkih mjesta u Republici Srpskoj postojalo organizovano pogrešno pakovanje, dakle da u vrećama u kojima su trebali biti glasački listići za određenu utrku, nisu bili ti listići nego neki drugi. 

Trivićeva je istakla da je dokazano da je preko 70.000 glasova u trci za predsjednika kontaminirano, nestalo, otuđeno ili nevažeće po raznim osnovama.  

-Vezano za aktuelnu političku situaciju izrazila sam svoje duboko ubijeđenje da aktuelne strukture ne mogu iznijeti nikakve ključne reforme, jer korupcija, odsustvo vladavine prava, zarobljeno pravosuđe, zapravo imaju svoje ishodište u kontaminiranom izbornom procesu i ne očekujem od onih struktura koje vlast osvajaju izbornom korupcijom da iznjedre bilo kakve pozitivne procese, reforme i napredak u bilo kojem polju- kaže ona.

Trivićeva je zaključila da je zbog svega ovoga, ključni politički cilj svih zainteresovanih faktora moraju biti suštinske izmjene Izbornog zakona, koji se odnose na samo provođenje izbora (skeniranje listića, identifikacija birača, itd.), jer bez toga, kako kaže, apsolutno ne možemo očekivati da imamo fer i poštene izbore.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...