Predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić, poručila je da odluka Gradskog odbora SNSD Bijeljina da se njihovi funkcioneri odreknu duplih funkcija nije iskrena, već da je riječ o pokušaju dodvoravanja biračima pred naredne lokalne izbore.

Ako će se sve svesti samo na Bijeljinu, kako kaže Trivićeva, to je samo „kap u moru“ višestrukih funkcija koje imaju članovi SNSD širom Republike Srpske.

– Višestrukih funkcija će se možda odreći funckioneri iz Bijeljine, ali njih nema mnogo. Šta je sa ostalim funkcionerima širom Republike Srpske? Nije riječ samo o duplim funkcijama, jer imate članova SNSD koji primaju po 5-6 naknada iz raznih angažmana, od  upravnih odbora i nadzornih odbora pa do raznih komsija – kaže Trivićeva za Srpskainfo.

SNSD BIJELJINA usvojio Odluku: NEMA VIŠE DUPLIH FUNKCIJA – mandate vraćaju stranci (foto)

Dodvoravanje biračima

Dodaje da se Gradski odbor SNSD Bijeljina pokušava dodvoriti biračima pred predstojeće izbore jer su svjesni da stoje loše kod građana. I ne samo SNSD, kako ističe Trivićeva, već i njihovi koalicioni partneri, koji su podržali neuspjeli opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Odbornici SNSD u Bijeljini podnose ostavke!? (foto)

– Tako pokušavaju na neki način da kažu kako oni prave neke iskorake. Njih je i gradonačelnik Petrović prozivao za te višestruke funkcije, pa se sada pokušavaju predstaviti u nekom boljem svjetlu. Međutim, ponavljam, ako će se to svesti na par funkcionera iz Bijeljine, to je samo kap u moru ostalih koji imaju višestruke funkcije – kategorična je Trivićeva.

Podsjećamo, Gradski odbor SNSD Bijeljina danas je donio odluku da odbornici te stranke, koji su i direktori, vrate odborničke mandate stranci.

Dodik odustao od obećanja

Odbornici će mandat vratiti stranci odmah nakon sjednice Skupštine grada na kojoj će biti razmatran budžet za narednu godinu. Usvojena je i odluka da direktori iz reda SNSD Bijeljina koji su i članovi nekog Upravnog ili Nadzornog odbora odmah stranci vrate mandat na članstvo u tim odborima.

Iz bijeljinskog SNSD je saopšteno da isto važi i za šefove, odnosno rukovodioce područnih kancelarija u Bijeljini.

Ova odluka dolazi godinu dana nakon što je lider SNSD Milorad Dodik u više navrata obećao da će stati u kraj duplim funkcionerima u stranci. Njegov prijedlog je, međutim, tada naišao na otpor pojedinih visokih funkcionera stranke, pa je Dodik odustao od te ideje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име