TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Datum:

Share post:

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je pobjeda nad korupcijom i dodaje da je to ključno kako bismo imali jaku privredu i stvorili pretpostavke za napredak u svim oblastima društvenog i ekonomskog života.

Jelena Trivić je najavila osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije.

– Ja imam u planu da putem jednog posebnog ministarstva ili posebnog tijela, imamo specijalnu jedinicu za borbu protiv korupcije, gdje će se tačno znati nadležnosti toga tijela, odnosno, da to neće biti samo negdje u vazduhu kao do sada, jer kada se svi time pomalo bave, onda se u suštini niko time ne bavi – rekla je Jelena Trivić.

Ona kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je pobjeda nad korupcijom i dodaje da je to ključno kako bismo imali jaku privredu i stvorili pretpostavke za napredak u svim oblastima društvenog i ekonomskog života.

TESTNA REKLAMA

-Najveći problem korupcije kod nas je taj što ona potiče iz institucija, zbog čega nju treba prvo istjerati iz institucija. Nama je potrebna jedna potpuna depolitizacija društva, želim prazne ladice, sudije i tužioce koji rade i postupaju po prijavama, koji su oslobođeni političkog pritiska i koji će samo raditi po slovu zakona i onome što zakon nalaže – kaže Trivićeva.

Ona ističe da kao društvo moramo dobiti to zrno pravde i da sve one koji su se ogriješili o zakon, dovedemo do te tačke da po zakonu i odgovaraju, jer takvi primjeri će zaustaviti sve one koji planiraju da u budućnosti krše zakon i kradu od države, odnosno od građana.

-Nećemo dozvoliti da svi oni koji su se ogrješili o narod i zakon, a koji su obavljali važne funkcije, odu u politički zaborav,jer  onaj ko je krao od države moraće da po zakonu i da odgovara, to je Republika Srpska za koju se ja borim i zalažem- zaključila je Jelena Trivić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Stanovnici MZ „Filip Višnjić“ Bijeljina nezavodoljni rješenjem iz Nacrta regulacionog plana

U Mjesnoj zajednici "Filip Višnjić" u Bijeljini, danas se okupilo tridesetak građana koji su medijima željeli da izlože...

SNSD BIJELJINA: „Volimo Srpsku i glasamo za Srpsku svim srcem!“ (foto)

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina još jednom poziva građane da, svjesni istorijskog trenutka,...

Centralna tribina socijalista u prepunoj sali bijeljinskog bioskopa (foto, video)

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je večeras u Bijeljini da je Socijalistička partija svu aktivnost usmjerila na...

Srpska treba da prati nacionalnu politiku Srbije

- Srpski nacionalni interes za 21. vijek je mir, poručila je narodni poslanik Jelena Trivić za RTS i...