Vrijednost izvoza na području grada Bijeljina raste iz godine u godinu i ideja o stvaranju slobodne zone nametnula se kao neminovnost, izjavio je Dušan Trifković iz gradskog Odjeljenja za privredu.

Trifković je rekao da je na kraju 2020. godine vrijednost izvoza sa područja grada Bijeljina bila 162,7 miliona KM, a da je tri godine kasnije ta vrijednost porasla na 297,5 miliona KM.

On smatra da će takav trend, vjerovatno, biti nastavljen u godinama koje slijede.

U Gradskoj upravi juče je održan sastanak sa konsultantima iz Srbije Draganom Kostićem i Aleksandrom Simonovićem, s ciljem formiranja slobodne zone u Bijeljini, kako bi privrednicima bilo olakšano poslovanje orijentisano na izvoz, saopšteno je iz lokalne uprave.

Riječ je o planovima za Industrijsku zonu četiri.

U saopštenju je navedeno da su konsultanti stručnjaci koji su upravljali radom slobodne zone u Pirotu i učestvovali u formiranju svih 15 slobodnih zona u Srbiji, a trenutno su angažovani na formiranju slobodne zone u Gradišci.

Naredni sastanak u Bijeljini najavljen je za polovinu avgusta, u saradnji sa Privrednom komorom, a biće pozvani svi veliki privrednici, posebno oni koji se bave izvozom kao primarnom djelatnošću.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име