TREĆI KONGRES ANESTEZIOLOGA I REANIMATOLOGA

Datum:

Share post:

Rukovodilac Službe za anesteziologiju, reanimaciju i intezivno liječenje bijeljinske bolnice prim. dr Gordana Arnautović i saradnici učestvovali su prošlog vikenda na 3. Kongresu anesteziologa i reanimatologa sa međunarodnim učešćem koji je održan u Tesliću.

Organizatori Kongresa su Udruženje anesteziologa i reanimatologa Republike Srpske (UAIRRS) i Udruženje doktora medicine anesteziologa – reanimatologa u Federaciji Bosne i Hercegovine (UDMAR).

„Imali smo priliku da u tri Kongresna dana diskutujemo, podijelimo informacije i svoja iskustva o aktuelnim temama iz anesteziologije, reanimatologije, intenzivne medicine i terapije bola, a u cilju unapređenja liječenja pacijenata u Jednici intenzivnog liječenja i anestezija za komleksnije hirurške zahvate, koji se sve češće rade u našoj zdravstvenoj ustanovi“, rekla je dr Arnautović i istakla da je, zahvaljujući menadžmentu bolnice na čelu sa prof. dr Zlatkom Maksimovićem, bijeljinska bolnica postala veoma otvorena za saradnju sa velikim zdravstvenim centrima, ne samo u regionu, nego i u Evropi.

Kongres predstavlja snažan podsticaj za dalji razvoj anesteziologije, reanimatologije, intenzivne medicine i terapije bola u Bosni i Hercegovini.

Uz primarijus dr Arnautović iz naše zdravstvene ustanove na kongresu su učestvovali i šef jedinice za intenzivno liječenje prim. dr Vesna Živanović, anesteziolog dr Olja Dabić i specijalizanti dr Ivana Obradović, dr Ivana Đurić i dr Vladimir Antonić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Delegacija Republike Srpske u posjeti Agenciji za vode Kraljevine Holandije (foto)

Predstavnici Javne ustanove „Vode Srpske“ i resornog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske bili su...

KOMUNALAC BIJELJINA: Akcija besplatnog odvoza kabastog otpada traje do 30. aprila

S obzirom na to da je "Apri - mjesec čistoće" na izmaku, a da je akcija besplatnog odvoza...

Uskoro sjednica Vijeća naroda Srpske: Bošnjaci potežu veto na čak 3 zakona

Akti koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila na posljednjoj sjednici, između ostalog i Izborni zakon Republike Srpske,...

GOVEDARICA: Nađeno rješenje – radnicima SDS biće isplaćene plate

Nađeno rješenje: Radnicima SDS-a biće isplaćene plate Šef Kluba poslanika SDS-a održao je jutros sastanke sa predstavnicima Vlade Republike...