Večeras je u Bijeljini održan Salon vina kao dio „Regio wine trails festival“. Poslije Sarajeva i Tuzle, Bijeljina je domaćin vinarijama iz države, regije, ali i inostranstva, s obzirom da je u Hotelu „Drina“ svoja vina predstavilo preko 30 vinarija iz sedam zemalja, a tu su četiri gostujuće vinarije iz Italije, Francuske, Španije i Izraela.

„Drago nam je da se drugi put predstavljamo na Salonu vina u Bijeljini koji je u sklopu „Regio wine trails festivala“. Ovo je naš treći sajamski dan u kojem i najviše uživamo, jer smo dobro prihvaćeni u Semberiji – i Turistička organizacija i Grad Bijeljina su nam dobri domaćini i uvijek ćemo se rado odazvati. Bijeljina će uvijek biti dio ovog sajma. Sajam postoji već sedam godina. Kada smo birali koji grad u Republici Srpskoj će biti domaćin, izabrali smo Bijeljinu jer je najbrže rastući turistički brend, sama ponuda je možda i najbolja u cijeloj RS i BiH, ljudi prihvataju i nove vinarije i nova vina“, rekao je organizator „Regio wine trails festivala“ Fikret Nadarević i dodao da se svi vinari obraduju kada čuju da treba da gostuju u Bijeljini.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović naveo je da se ove godine nastavlja ono što je prošle godine započeto – održavanje Salona vina u Bijeljini.

„Grad Bijeljina u narednom periodu, u dobroj organizaciji, želi da širi ovakve vrijednosti i da podiže svijest koliko je važno i proizvoditi i konzumirati dobra vina. „In vino veritas“ – u vinu ne samo da je istina, već se konzumiranjem dovoljnih količina vina štiti zdravlje čovjeka, njegov kardiovaskularni sistem“, rekao je Gradonačelnik Petrović i dodao da će Grad Bijeljina u narednom periodu biti podrška svima onima koji se odluče da krenu u proizvodnju vina.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina istakao je zadovoljstvo što je Bijeljina gost vinarima i što je Bijeljina na mapi Sajma odmah poslije Sarajeva i Tuzle.

„Mi Semberci smo možda malo više okrenuti šljivi i rakiji, ali svakako da volimo i vino i da je ovo druženje višestruko korisno, što zbog edukacije koja je organizovana, što zbog poslovnih kontakata, razmjene ideja i iskustava“, naveo je Đurđević.

Iz Turističke organizacije su istakli zadovoljstvo što je Bijeljina i ove godine domaćin vinarijama, ali i najavili da će nastojati da sljedeće godine sve ovo dignu na još veći nivo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име