Trebinje traži prioritet u naplati miliona od Bobar banke

Datum:

Share post:

Grad Trebinje zatražio je da se 4,2 miliona, koje potražuje od Bobar banke u stečaju, stavi u peti, umjesto u sedmi isplatni red kako bi imao veću šansu za povrat novca zarobljenog u toj banci.

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini danas je održano pripremno i glavno ročište po tužbi Grada Trebinja protiv Bobar banke u stečaju, a ta lokalna zajednica odustala je od saslušanja svjedoka i ekonomskog vještačenja, predloživši da se uzmu u obzir samo materijalni dokazi.

Advokat Miloš Stevanović, kao konsultant Grada, rekao je nakon ročišta da su i tužilac i tuženi iznijeli stavove i da će presuda biti donesena 8. aprila.

“Nadam se da će spor biti presuđen u korist građana Trebinja. Grad je ta sredstva koristio za podršku preduzetnika. Suština parnice je u tome na koji način će se tretirati sredstva, da li kao sredstva kreditora koji je uložio novac u banku ili kao klasična deponentna sredstva, što je stav Pravobranilaštva koje zastupa Grad. Ukoliko bi to bio peti isplatni red, onda bi bila izvjesnija i naplata novca”, kaže Stevanović.

TESTNA REKLAMA

Dodaje da Grad ne može prihvatiti kvalifikaciju da je bio investitor u Bobar banci.

“Banka je mogla da emituje akcije, hartije od vrijednosti, te da eventualno Grad na takav način investira. Međutim, to nije bio slučaj, već su u pitanju klasična deponovana sredstva štednje”, ističe Stevanović.

Advokat Bobar banke Vladimir Milošević rekao je da je cijeli spor sveden na pravno pitanje i tumačenje.

“Ovo potraživanje priznao je stečajni upravnik, ali ga je kategorisao u sedmi isplatni red. Grad Trebinje traži da se potraživanje prebaci u peti isplatni red, da bi imao veće šanse za naplatu. Naš stav je da je u ovom slučaju, ipak, riječ o zajmovima, a ne o depozitnim poslovima, tako da insistiramo da ostane sedmi isplatni red. Smatram da je stečajni upravnik dobro izvršio kvalifikaciju”, istakao je Milošević.

​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...