JUSUF TRBIĆ: Obilježavanje Dana srpskog jedinstva je jedan od posljednjih koraka ka stvaranju Velike Srbije (video)

Datum:

Share post:

U Bijeljini je u četvrtak, 15. septembra održan Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave. Tim povodom oglasio se Jusuf Trbić, predsjednik BZK „Preporod“ Bijeljina, koji je za TV Al Džazira rekao da to doživljava kao jedan od posljednjih koraka ka stvaranju Velike Srbije.

„Mi ovdje takve stvari doživljavamo svaki dan i za većinu nas koji ovdje živimo to i nije neko iznenađenje. Strašno je što se takve stvari odvijaju javno na ovakvim skupovima na koje dolaze tako važni ljudi. Podsjetiću da je danas u Bijeljini bio ne samo predsjednik Srbije, bio je patrijarh, bili su i predstavnici i vlasti i opozicije. Svi su oduševljeni idejom da se svi Srbi skupe pod jednu zastavu. Drugim riječima, da se skupe na jednoj teritoriji“, rekao je Trbić.

Kako kaže, uvijek su postojali eufemizmi – srpski etnički prostor, srpski kulturni prostor, a sad je to Otvoreni Balkan, ali da se sve svodi na jedno, na teritoriju.

TESTNA REKLAMA

„Strašno je što smo čuli da Srbi, samo Srbi, ne ostali stanovnici Srbije ili ovog entiteta, Srbi mogu biti slobodni samo ako su pod jednom zastavom. Šta to znači? Zastavu imaju države. Mogu biti slobodni samo ako su jedinstveni. Mi odavno takve stvari svakodnevno gledamo i slušamo. Recimo, zastava Srbije nije srbijanska – ona je srpska. Himna Srbije nije srbijanska već srpska. Ona pominje samo Srbe, srpske zemlje, srpski rod, a uopšte ne pominje one koji žive u Srbiji, a nisu Srbi“, zaključio je Trbić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / Al Džezira

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Mitrović: Glas za Dodika i Cvijanovićku za mir i stabilnost Republike Srpske

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović izjavio je da 2. oktobra Bijeljina...

BIJELJINA: PRVI RADNI DAN U VRTIĆU U PATKOVAČI (video)

U vrtiću „Neven“ u Patkovači danas je prvi radni dan, a vaspitači su dočekali prvih dvadest petoro djece...

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije podržao Slavenka Ristića

"Slavenko Ristić zaslužuje moju podršku zbog njegovog dugogodišnjeg rada na jačanju odnosa između Srbije i Republike Srpske, ali...

Prof.dr Zlatko Maksimović, osnivač Pokreta Uspješna Srpska: NAŠ PUT JE PUT USPJEŠNIH (video)

Na sinoć održanoj centralnoj konvenciji Koalicije NPS - Pokret Uspješna Srpska - Prva SDS osnivač Pokreta uspješna Srpska...