TRB: Raditi na unapređenju razvoja naoružanja i na usavršavanju mladih kadrova (foto,video)

Datum:

Share post:

Tehnički remont Bratunac i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske zajednički će raditi na unapređenju razvoja naoružanja ali i na usavršavanju mladih kadrova u oblasti namjenske industrije. Ovo je dogovoreno na sastanku u Bratuncu ministra Željka Budimira i rukovodstva ove kompanije.
Ministar Budimir u Bratuncu - Foto: Twitter

Ministar Budimir u BratuncuFoto: Twitter

Ukoliko želimo zadržati stanovništvo, prije svega mlade i obrazovane ljude, trebamo im dati šansu da rade i da se usavršavaju. Upravo će buduća saradnja Remonta i Ministarstva za za naučnotehnološki razvoj biti fokusirana na tu činjenicu.

– Mi smo sklopili ugovore sa SŠC za zanimanje, ali sponzorišemo studente u Banjaluci, Beogradu, nadajući se da će ti ljudi se vraćati i biti mostovi – naglasio je Slaven Ristić, vlasnik kompanije Tehnički remont Bratunac.

Tehnički remont Bratunac je u sferi namjenske industrije postigao izuzetne rezultate. Proizvodi ove kompanije su izuzetne tehnološka rješenja koja ćemo zajednički upoređivati, poručio je ministar Budimir.

– Mogu reći da je njihov pištolj vampir jedno ozbiljno dostignuće i ono što posebno ističemo jeste razvoj – rekao je Željko Budimir, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Ministarstvo za visokotehnološki razvoj najavilo je podršku i u daljem razvoju višenamjenskih vozila „Despot“ i „Vihor“.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...

SVJEDOČANSTVA O STRADANJU SRBA: Knjiga „Sveti mučenici zvorničko-tuzlanski“ promovisana u Ugljeviku (foto)

U ugljevičkom Centru za kulturu večeras je promovisana knjiga  „Sveti mučenici zvorničko-tuzlanski“ autora protonamjesnika Nemanje Eraka i jereja...

VUČEVIĆ: Republika Srbija će biti uz Republiku Srpsku (foto)

“Mi doživljavamo Banjaluku kao naš grad. Republika Srbija će biti uz Republiku Srpsku i kada je teško. Nastavićemo...