U Beogradu će od 25. do 28. septembra 2023. godine biti održan 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “PARTNER 2023“.

Sajam “PARTNER“ je već 22 godine najveći i najznačajniji Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme u regionu.

Učešće kompanije TRB na Međunarodnom sajmu ’’Partner 2023’’ u Beogradu je najavio i vlasnik TRB i poslanik u NS RS Slavenko Ristić.

– Na 11. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme ’’PARTNER 2023’’ kompanija TRB će predstaviti savremeno multifunkcionalno – lako borbeno vozilo “Vihor”, sa ugrađenom najmodernijom svjetskom tehnologijom, konkretno sa integracijom minobacača kao i ’’Despote’’ sa daljinsko upravljivom brobenom stanicom od 12,7 mm, rekao je za Dešavanja u Bijeljini Slavenko Ristić.

Ristić je takođe izjavio da će na sajmu u Beogradu biti prezentovana i druga generacija RS9 pištolja, razne vrste upaljača za granate kao i kompletne linije za proizvodnju municije ali i mašine MH 17 – deminator za deminiranje, uz naravno i sve ono što se radi i proizvodi u kompaniji TRB sve ove godine.

Međunarodni sajam ’’PARTNER’’ više od dvije decenije bilježi stalni uzlazni trend po broju izlagača, prikazanih sredstava, poslovnih saradnika i posjetilaca, kao i po publicitetu koji dobija u domaćim i inostranim medijima.

– Sajam “PARTNER“ Ministarstvo odbrane posmatra kao veoma značajnu priliku i važan mehanizam za prezentovanje našoj i svjetskoj javnosti dostignuća u oblasti istraživanja, razvoja i proizvodnje naoružanja i vojne opreme i odbrambenih tehnologija, kao i potencijala naše države da se samostalno brani, rekao je general Rakić, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane Srbije.

– Osim kompanija koje pripadaju grupaciji Odbrambena industrija Srbije, koje uz javno preduzeće “Jugoimport-SDPR“ predstavljaju osnovu srpskih potencijala u oblasti naoružanja i vojne opreme, na predstojećoj sajamskoj manifestaciji pojaviće se i brojni drugi proizvođači naoružanja i vojne opreme iz Republike Srbije i regiona – naglasio je general Rakić.

On je dodao da u skladu sa međunarodnim karakterom manifestacije, u sklopu rastuće međunarodne vojno-tehničke i vojno-ekonomske saradnje sa partnerskim zemljama poput Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Narodne Republike Kine i prijateljskih zemalja sa Bliskog i Srednjeg istoka, Azije i Afrike, očekuje da se ove godine na Sajmu pojavi značajan broj inostranih renomiranih izlagača i proizvođača naoružanja i vojne opreme.

Koordinatorka projekta Ljiljana Šoškić istakla je da je velika čast što se Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme održava na Beogradskom sajmu i naglasila da je reč o najznačajnijoj manifestaciji te vrste u Jugoistočnoj Evropi.

Više od 120 domaćih i inostranih izlagača, tokom četiri sajamska dana, predstaviće svoj proizvodni program, a biće organizovani stručni forumi i panel diskusije na kojima će vojni eksperti moći da prikažu dostignuća i ideje i da razmijene iskustva u oblasti odbrambene tehnologije.

Pokrovitelj manifestacije “PARTNER 2023“ je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, s jedne strane radi prezentacije naučnih, istraživačkih, opitnih, remontnih i obrazovnih mogućnosti svojih institucija, a s druge strane radi potreba Vojske Srbije. Organizator je Beogradski sajam, a suorganizator je, kao i prethodnih godina “Jugoimport-SDPR”.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “PARTNER“ održava se svake druge godine na Beogradskom sajmu i prilika je za predstavljanje proizvođača naoružanja i vojne opreme, uspostavljanje kontakata i saradnje i novo pozicioniranje na tržištu Jugoistočne Evrope i svijeta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име