Tramp proglašen krivim za polno uznemiravanje

Datum:

Share post:

Federalna porota na Menhetnu proglasila je danas nekadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trampa odgovornim za seksualno zlostavljanje i klevetu spisateljice Elizabet Žan Kerol.

Tramp će ukupno morati da plati oko pet miliona dolara odštete.

Porota ga je najpre proglasila krivim u građanskom procesu koji je Kerol pokrenula protiv njega za seksualno zlostavljanje. Na sudu je rečeno da Kerolova nije dokazala silovanje već da je Tramp počinio seksualno zlostavljanje. Porota saveznog suda na Menhetnu zaključila je da bi Tramp trebalo da plati oko dva miliona dolara odštete.

Tramp je zatim proglašen krivim i za klevetu i za to bi trebalo da plati skoro tri miliona dolara odštete.

Porota od šest muškaraca i tri žene razmatrala je nešto više od dva i po sata navode Elizabet Žan Кerol da ju je bivši predsjednik Donald Tramp silovao u svlačionici odjeljenja za donji veš, a zatim da ju je oklevetao u objavi na društvenim mrežama prošlog oktobra.

Кerol je tvrdila da ju je Tramp silovao u robnoj kući „Bergdorf Gudman“ na proljeće 1996. godine, a zatim da ju je oklevetao kad je negirao njenu tvrdnju odnosno rekao da nije njegov tip i da je izmislila priču kako bi povećala prodaju svoje knjige.

Tramp, koji je negirao optužbe, nije se branio i na kraju je odlučio da ne svjedoči. Кao i svaki okrivljeni u građanskom postupku nije bio obavezan da se pojavi na sudu radi suđenja ili bilo kakvog postupka i ima pravo da ne svjedoči u svoju odbranu.

Кerol je podnijela tužbu prošlog novembra prema državnom zakonu koji je otvorio mogućnost za suđenje za seksualne napade sa davno isteklim rokovima zastarjelosti.

CNN podsjeća da ovo nije krivično suđenje. U građanskoj tužbi porota treba samo da utvrdi da li je pravni tim tužiteljke dokazao da je Tramp počinio seksualno nasilje protiv Кerol, prenosi Kurir.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com/kurir.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...