Tramp proglašen krivim za polno uznemiravanje

Datum:

Share post:

Federalna porota na Menhetnu proglasila je danas nekadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trampa odgovornim za seksualno zlostavljanje i klevetu spisateljice Elizabet Žan Kerol.

Tramp će ukupno morati da plati oko pet miliona dolara odštete.

Porota ga je najpre proglasila krivim u građanskom procesu koji je Kerol pokrenula protiv njega za seksualno zlostavljanje. Na sudu je rečeno da Kerolova nije dokazala silovanje već da je Tramp počinio seksualno zlostavljanje. Porota saveznog suda na Menhetnu zaključila je da bi Tramp trebalo da plati oko dva miliona dolara odštete.

Tramp je zatim proglašen krivim i za klevetu i za to bi trebalo da plati skoro tri miliona dolara odštete.

Porota od šest muškaraca i tri žene razmatrala je nešto više od dva i po sata navode Elizabet Žan Кerol da ju je bivši predsjednik Donald Tramp silovao u svlačionici odjeljenja za donji veš, a zatim da ju je oklevetao u objavi na društvenim mrežama prošlog oktobra.

Кerol je tvrdila da ju je Tramp silovao u robnoj kući „Bergdorf Gudman“ na proljeće 1996. godine, a zatim da ju je oklevetao kad je negirao njenu tvrdnju odnosno rekao da nije njegov tip i da je izmislila priču kako bi povećala prodaju svoje knjige.

Tramp, koji je negirao optužbe, nije se branio i na kraju je odlučio da ne svjedoči. Кao i svaki okrivljeni u građanskom postupku nije bio obavezan da se pojavi na sudu radi suđenja ili bilo kakvog postupka i ima pravo da ne svjedoči u svoju odbranu.

Кerol je podnijela tužbu prošlog novembra prema državnom zakonu koji je otvorio mogućnost za suđenje za seksualne napade sa davno isteklim rokovima zastarjelosti.

CNN podsjeća da ovo nije krivično suđenje. U građanskoj tužbi porota treba samo da utvrdi da li je pravni tim tužiteljke dokazao da je Tramp počinio seksualno nasilje protiv Кerol, prenosi Kurir.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com/kurir.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...