Trakilović: Svetosavskom akademijom čuvamo srpsku tradiciju

Datum:

Share post:

Svetosavsku akademiju organizovalo je Srpsko pjevačko društvo "Srbadija" u obnovljenoj zgradi Sokolskog doma, koja je dio kulturne baštine Republike Srpske.

Dirigent Hora "Srbadija" Desanka Trakilović rekla je novinarima da su svi učesnici Akademije članovi ovog hora, a u programu su izvedena srpska, ruska i grčka djela duhovnog i svjetovnog karaktera.

"Tradicija `Srbadije` duga 122 godine vezana je za sve crkvene praznike, a Svetosavskom akademijom čuvamo srpsku tradiciju, kao što svako od nas čuva i svoju porodičnu krsnu slavu", rekla je Trakilovićeva.

Dirigent Jelena Trakilović najavila je da će "Srbadija" ovoga ljeta na sceni Sokolskog doma izvesti premijeru opere "Knez Ivo od Semberije".

TESTNA REKLAMA

U ime Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija, skup je blagoslovio sveštenik Nebojša Draškić, koji je rekao da je Sveti Sava otac srpskog jedinstva, te pozvao srpski narod da na tom putu svetosavskom istraje, uz mudrost, slogu i hrišćansku ljubav.

"Sveti Sava sagradio je mnoge hramove, a najveći hram koji je sagradio je njegov narod, od živog čovjeka, i Sveti Sava neće biti zaboravljen dok je srpskog naroda", istakao je on.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je na svečanoj akademiji da svetosavski zavjet pokazuje kako narod, sa vjerom u Boga i pravdu, može da čini velike poduhvate i u najteža vremena i istakao da su svi Srbi dio jednog naroda, bez obzira gdje žive.

"Potrebno nam je jedinstvo i stabilnost za napredak i ne mogu nikakva teška vremena biti izgovor da gradimo sela i gradove i da sami sebe činimo naprednijim i bližim Bogu", rekao je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...