Pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Bijeljina, samo u avgustu su imali 113 intervencija, a najveći broj požara dogodio se na zapaljenom niskom rastinju i šumama.

Ono što je zabrinjavajuće je neodgovornost pojedinaca, koji uprkos svakodnevnim  apelima, ignorišu upozorenja i na taj način ugrožavaju, ne samo sebe i svoju imovinu, nego i ostale građane i njihova dobra.

Starješina TVJ Mile Spasojević za ,,Semberija info’’ ističe da su pripadnici Vatrogasne jedinice iscrpljeni od brojnih intervencija, ali na sreću, nije bilo povrijeđenih vatrogasaca tokom svakodnevnih intervencija.

-Mi smo u svakom trenutku spremni da odgovorimo zadacima, ali dolazimo u situaciju da se istovremeno dogodi po nekoliko požara na različitim mjestima, što usložnjavanja problem. Apelujem na građane da budu maksimalno oprezni, a takođe ih molim da imaju razumijevanja i za vatrogasce koji daju sve od sebe na terenu. Do povećanja požara došlo je najviše na otvorenom prostoru, a s obzirom da se visoke temperature nastavljaju i da je pred nama i priprema za jesenju sjetvu, neophodan je maksimalan oprez, jer možemo doći u situaciju da nećemo stići na sve intervencije, koje se događaju u približnim vremenskim intervalima”, apeluje Spasojević.

Prema evidenciji Teritorijalne-vatrogasno-spasilačke jedinice, vatrogasci su do sada imali 362 intervencije, od kojih samo u avgustu 113, što je poražavajući podatak.

-Koristim i ovu priliku da zamolim građane da povedu računa, da čuvaju sebe i svoju imovinu, da poštuju preporuke vatrogasaca, jer na taj način štite svoj i druge ljudske živote, kao i materijalna dobra. Vatra na niskom rastinju, žetvenim ostacima, šumi i slično, a kad uz to još ima i vjetra, dovodi do situacija kad posljedice mogu biti nesagledive. Računamo na svijest građana, jer na taj način pomažu sebi i svojim najbližim, ostalim građanima i njihovim dobrima, a, svakako, i vatrogascima koji predano i odgovorno rade svoj posao, uprkos ekstremnim vremenskim uslovima i situacijama”, poručio je za ,,Semberija info’’ Mile Spasojević. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име