Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Bijeljina, danas je proslavila krsnu slavu Svetog proroka Iliju – Ilindan. Kao i svake godine, slavu su obilježili skromno u krugu prijatelja.

Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, prisustvao je obilježavanju današnjeg praznika, te je iskoristio priliku da se zahvali bijeljinskim vatrogascima što svoj posao rade požrtvovano i odgovorno, iako je vrlo često opasno.

„Želim svim pripadnicima naše Vatrogasne jedinice da čestitam krsnu slavu i da im poželimo da u svojoj službi imaju što manje posla, da izbjegnu svake povrede na radu, jer u njihovoj ovozemaljskoj misiji je da čuvaju ljudske živote, imovinu našeg grada… Ovo je prilika da se na krsnoj slavi iznesu i pohvale za njihov predan, savjesan i odgovoran rad“, rekao je Gradonačelnik Petrović.

Mile Spasojević, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina, istakao je da su na krsnoj slavi ugostili gospodina Gradonačelnika i penzionere koji su bili doskorašnji radnici Vatrogasne jedinice.

„Što se tiče rada TVSJ, mi u ovoj godini imamo povećan broj intervencija u odnosu na prošlu godinu, ali za sada uspijevamo sve na vrijeme da lokalizujemo i da smanjimo štetu. Posao vatrogasaca je prije svega težak posao, jer svi bježe od požara, a mi moramo da ulazimo u zatvorene prostorije, spašavamo ljude, njihovu imovinu, ali za to smo se opredijelili, ovi mladi momci to vole i prioritet nam je da vatrogasce zaštitimo, da oni budu zaštićeni na intervenciji, da se ne bi ozlijedili“, rekao je Spasojević.

Kada je riječ o izgradnji novog Vatrogasnog doma, Spasojević je istakao da je izgradnja u toku, te se nada da će uskoro biti i završena.

„Za ovu godinu je planirano oko 800.000KM za nastavak izgradnje. U toku je otvaranje tendera sa ponudama i nadam se da će biti izabran izvođač radova i da ćemo nastaviti ove godine da pokrijemo prvi objekat. U sklopu Vatrogasnog doma planirana su tri objekta“, rekao je Spasojević, te dodao da se nada skorom završetku radova kako bi vatrogasci imali funkcionalan prostor i bolje uslove za smještaj vozila, za rad i obuku vatrogasaca.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име