Teodora Pavlović, NPS – Vrijeme je saveznik mladih ljudi

Datum:

Share post:

„Vrijeme je definitivno saveznik mlađih generacija upamtite to !  Koliko god to sada zvučalo čudno a možda i smiješno, vidjećemo… jer vrijeme je pred nama.“

– A ja vjerujem u vrijeme.  Ovdje neću pričati i baviti se  visokim politikama,obećanjima etc. nego običnim činjenicama.

Kada postaneš punoljetan, smatraš da si stasao za neke stvari i osjećaš se uvaženo. Približava se završetak srednje škole i onda ono čuveno pitanje – šta ćeš sa fakulteta kada to nije bitno u današnje vrijeme?? 

Počinješ da se preispituješ i nećkaš, šta ako obrazovni sistem zaista nije validan ?

– Ponukana raznim pitanjima,mišljenjima i nepotrebnim savjetima, odlučih momentalno da se politički angažujem te promijenim stavove i mišljenja koja su nametnuta nama – omladini.

Prepoznatljiva sam po svom radu, istrajnosti ali i tvrdoglavosti  na raznim životnim poljima, ostadoh uz sebe i u tom strašnom političkom angažmanu. 

-Iskrena da budem, trudila sam se maksimalno baš u inat svima koji su me „omalovažavali u tom pokušaju“. 

– Jako brzo sam učila i galopirajući koračala u nova saznanja ali i bivala ekvivalentno uvažena od strane visoko rangiranih političkih aktera, što je dodatno podizalo moje samopouzdanje da radim pravu stvar.

( Hvala Vam ! )

  – Postoji sistem koji je jednostavan i dijeli se na  ljude koji : nešto žele, imaju ambiciju i na one koji ne žele, pa im se pretežno nametnu neke stvari.

Tako je u poslu , školi, čak i kod kuće.

Posle par godina angažmana ali i učešća na lokalnim izborima, uočavam gdje je veliki problem kod mladih.

-Problem je upravo nezainteresovanost. 

Stvorena je doslovno putem – „sa koljena na koljeno“ – neko je čuo negdje ružnu priču o politici / političaru i to je to, rekli smo joj NE, nećemo izlaziti na izbore, nećemo biti učesnici izbora niti aktivisti.

– Ovo rečeno ne znači da svi moraju biti aktivni učesnici, ali da moraju  biti VIŠE  uključeni i „politički obrazovani“ to definitivno želim reći.

– Svako ima pravo na lični izbor,  to je nešto što cijenim i poštujem.

Ove godine uočavam  zdraviju atmosferu i dosta zainteresovane omladine, to mi je drago!!!
Naša budućnost zavisi od nas, ne trebamo dozvoliti da naše mišljenje i stav neko otkupi a da u narednih nekoliko godina ispaštamo zbog toga.

– Zalažem se i želim da  imamo što više politički – obrazovanih mladih ljudi, samo što još uvijek učimo razumijeti našu moć i veličinu unutar društva. Sjetite se da niko nije krenuo od vrha, nego od početka,  taj put je težak i dugotrajan ali ispravan.

– Mladi smo i imamo bezbroj godina koje su pred nama,  dokazaćemo  naše stavove, potrebe i mišljenja bez tuđeg nametanja, samo ako se budemo pametno obrazovali i ako djelujemo složno !

Zato iskoristite svoje građansko pravo onako kako mislite da je najispravnije !

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Dnevni horoskop za 16. april

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 16. april

Ovan POSAO: Imate osećaj da nećete imati dovoljno energije da izgurate celu nedelju, ali to vam se samo čini, drugi...

PET MAGAZIN: Većina mačića gleda na svoje vlasnike kao na roditelje

Mačići pokazuju stil vezivanja sličan ljudskim bebama i vide svoje vlasnike kao roditelje, kaže jedna studija. Istraživači sa Državnog...

Ove riječi nikada ne biste trebali guglati, slike vam neće lako izaći iz glave

Google je svakako praktično rješenje za pretragu sadržaja. Bilo da trebate guglati gdje ste već vidjeli tog glumca...

Treslo se tlo: Zemljotres jačine 3,5 stepena po Rihteru POGODIO GRČKU

Zemljotres jačine 3,5 stepena po Rihteru pogodio je jutros Grčku. Epicentar je bio na Kritu na dubini od 106 kilometara. S obzirom...