Telefonima sa kamerom od 200MP trebaće više sekundi da snime jednu fotografiju

Datum:

Share post:

Mnogi proizvođači telefona rado hvale prednosti korištenja kamere od 200 MP, a svjesno prećutkuju njene nedostatke.

Upravo je osnivač i izvršni direktor kompanije Xiaomi Lei Jun istakao glavne nedostatke novih kamera u svom najnovijem tvitu.

Govoreći dalje o ovom problemu, nagovijestio je da paleta pametnih telefona iz njegove kompanije neće bolovati od navedenih problema.

Lei Jun tvrdi da Xiaomi 12T neće “bolovati” od istog problema kao ostali telefoni sa kamerama od 200 MP.

TESTNA REKLAMA

Čekanje od pet sekundi da bi pametni telefon obradio jednu, jedinu fotografiju je potpuno neprihvatljivo, a otkriće ovog neprijatnog problema, naglašava koliko je zapravo suvišan aspekt korištenja kamere tako visoke rezolucije od 200 MP na jednom prenosnom uređaju, kakav je pametni telefon.

Imajte na umu da pored hardvera, softvera, aplikacija za kameru i SoC procesora, ISP igraju ključnu ulogu u obradi slike visoke rezolucije.

Ako se neobrađeni podaci koje je uhvatio glavni senzor ne mogu obraditi u finalnu fotografiju za nekoliko milisekundi ili još gore, za jednu ili nekoliko sekundi, onda to u velikoj mjeri pokazuje da softver nije spreman da podrži ovako zahtjevan hardver.

Pored toga, ako kameri pametnog telefona od 200 MP treba pet sekundi da obradi čitavu sliku, korisnik će morati da ostane nevjerovatno miran tokom tog vremena kako bi imao iole dobar rezultat, ili u najmanju ruku, prihvatljiv kvalitet fotografije.

Lagano podrhtavanje ili trenutni potres dovešće do zamućenja fotke, a kvalitet će se značajno pogoršati tokom noćnih snimanja zbog nedostatka svjetla za glavni senzor kako bi na pravi način obradio sve piksele, penosi Benchmark.

Glavnokomandujući kompanije Xiaomi vjeruje da će prethodni problem biti potpuno riješen u predstojećoj seriji Xiaomi 12T modela, iako pri tome nije naveo koliko će sekundi biti potrebno da njihov budući flegšip telefon snimi fotografiju od 200 MP.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JELENA TRIVIĆ podržala Gradonačelnika Bijeljine (foto)

-Pozivam nadležne organe da ispitaju lice koje je nedvosmisleno uputilo prijetnje gradonačelniku Bijeljine dr Ljubiši Petroviću tokom skupštinskog...

LOVAČKI SAVEZ RS: Poziv korisnicima lovišta za dostavljanje informacija

U postupku sprovođenja Odluke o osiguranju članova lovačkih uduženja i njihovih lovaca gostiju, zatim osiguranju od opasnosti požara...

PETROVIĆ: U Skupštini je na snazi političko licemjerstvo (video)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, rekao je novinarima da je procenat izvršenja budžeta za kapitalna ulaganja za prvih devet...

JOVIČEVIĆ (DEMOS): Odgovor na inicijativu vezano za asfaltiranje saobraćajnice „TOPOLICA“ (foto,video)

-Gospodo, pročitajte odgovor resornog odjeljenja, poručio je na početku svog obraćanja Jovičević, oko asfaltiranja saobraćajnice pod nazivom "TOPOLICA". -Potvrdili...