TEHNIČKA ŠKOLA BIJELJINA: Počela izgradnja radionica za praktičnu nastavu

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i direktor Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ Milenko Maksimović označili su danas početak izgradnje zgrade u kojoj će biti radionice za praktičnu nastavu u ovoj školi. 

Novi objekat je 1.700 metara kvadratnih, a prva faza koštaće oko 850.000 KM, plus PDV.

 
„Objekat je 1.700 kvadrata bruto površine, odnosno nešto manje od 1.500 neto površine. Ovo je prva faza koja košta oko 850.000 KM, plus PDV. U narednom periodu tih 1.7000 kvadrata ćemo, u skladu sa potrebama škole, opremiti i završiti. Tražili smo i pisali elaborat Ministarstvu prosvjete RS, tako da očekujemo pomoć od njih. Kada se radovi završe ovo će biti jedna dobra stvar za učenike naše škole i budućnost naše djece, da ovdje ostanu i rade, u skaldu sa potrebama naše privrede“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. 

Mićić smatra da devet novih, modernih radionica predstavljaju značajan korak u radu Tehničke škole, koja se, kako je rekao, već dugi niz godina suočavala sa teškim, organizacionim problemima. 

TESTNA REKLAMA

„Danas počinjemo jedan novi objekat i nove radionice Tehničke škole, koja više od 40 godina praktično radi u dva dijela. Ovdje je 1973. godine izmješten teoretski dio nastave, dok su radionice ostale kod parka, u staroj školi. Sve te godine škola je radila praktično u dva dijela i imala je različitih, teških, organizacionih problema, prije svega zbog toga što nije imala dovoljno prostora i nije imala radionice. Još prošle godine odlučili smo da, u skladu sa novim standardima i normama, novim pogledima na obrazovanje, napravimo devet novih, modernih radionica koje su primjerene potrebama privrede“, rekao je Mićić. 

 
Mićić smatra da će zahvaljujući novim radionicama i praktičnoj nastavi učenici iz Tehničke škole izlaziti sa znanjem koje će im omogućiti da se odmah zaposle. 

„Tu će biti jedna moderna stolarska radionica sa CNC mašinama, kao i druge radionice za varioce, bravare, električare i sve ono što uključuje Tehnička škola. Novim radionicama biće omogućeno da škola ima sve na jednom mjestu. Škola će imati radionice, ali i učenike koji će izlaziti sa znanjem koje će im omogućiti da odmah idu u privredu i da se odmah zaposle“, rekao je Mićić, naglasivši da će se jedan dio praktične nastave provoditi i u preduzećima. 

Bolji uslovi i za učenike i za profesore
Direktor Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ Milenko Maksimović rekao je da će zahvaljujući savremenim radionicama i profesori i učenici imati bolje uslove za rad. 

„Tehnička škola trenutno ima dva objekta,  u Račanskoj ulici i Atinskoj. U Atinskoj ulici trenutno se obavlja praktična nastava, a uslovi nisu baš najpovoljniji za obavljanje kvalitetne nastave. Uz saglasnost i pomoć naše lokalne zajednice, gradonačelnika Mićića, kojima ovim putem zahvaljujem, naša škola će dobiti savremene, moderne radionice, tako da će naši profesori i učenici imati bolje uslove za rad. Očekujemo bolje uslove ali i bolje rezultate od naših učenika, jer će zahvaljujući novim radionicama naši učenici biti pripremljeni za budućnost. Želja nam je da ostanu ovdje, u našem gradu, da se obrazuju i rade“, rekao je Maksimović. 

Tehničku školu „Mihajlo Pupin“ pohađa više od 1.000 učenika. Škola ima 38 odjeljenja a đaci mogu da biraju između četiri struke – elektrotehničke, saobraćajne, mašinske, te šumarstva i obrade drveta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...