TEGELTIJI Nešićeva ''RUKA'' bitnija od DNS!

Datum:

Share post:

Marko Pavić, predsjednik DNS, stranke koja je kandidovala Draška Aćimovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u novom sazivu Savjeta ministara BiH, istakao je da neće mijenjati stav i da Aćimović ostaje kandidat te stranke.

 

– Ostajem pri svom stavu i prijedlog da Draško Aćimović bude ministar jednoglasno je usvojen i na sjednici kolegija i stranačkog predsjedništva i nema razloga da tu išta mijenjamo – kazao je Pavić.

Nenad Nešić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i potpredsjednik DNS, protiv je toga da Aćimović bude kandidat za ministra i već je Zoranu Tegeltiji, predsjedavajućem Savjetu ministara BiH, uputio prijedlog da, umjesto Aćimovića, kandidat bude Mlađan Božović.

Zoran Tegeltija rekao je juče da je doveden u nezgodnu poziciju, jer je za SNSD Nešićeva “ruka” važna u Predstavničkom domu te je pozvao DNS da usaglasi stavove.

TESTNA REKLAMA

– Nešić je dostavio novo ime, što me dovodi u nezgodnu situaciju. Očekujemo da DNS do ponedjeljka dostavi ime oko kojeg postoji saglasnost, uključujući i onu gospodina Nešića, jer on jedini iz DNS ima pravo glasa u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH – kazao je Tegeltija.

Na upit može li nepostojanje saglasnosti u vezi s kandidatom za ministra za ljudska prava dovesti do nesuglasica između SNSD i DNS, Pavić je kazao:

– Ako im je Nešić bitniji od DNS, onda neka se tako ponašaju i mi tu ne možemo ništa promijeniti. Ne znam šta može uslijediti, samo znam da ostajem pri ranijem stavu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: avaz.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...