TEGELTIJA ''SIJEČE'' U DNS: Pavić ne odustaje od Aćimovića, Nešić od Božovića

Datum:

Share post:

Zoran Tegeltija, novoimenovani predsjedavajući Savjeta ministara BiH, moraće da presiječe i odluči ko će biti kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice iz DNS-a.

 
 
 
Kako nam je potvrđeno u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH, još nije dostavljen prijedlog kandidata iz DNS-a kako bi ova institucija provjerila i dala zeleno svjetlo da li može da bude imenovan na pomenutu funkciju.
 

Podsjećanja radi, DNS, odnosno zvanični organi ove stranke, predložio je Draška Aćimovića iz reda ostalih za ministra za ljudska prava i izbjeglice, međutim i Nenad Nešić, potpredsjednik DNS-a i poslanik ove stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH, predložio je Mlađena Božovića na istu funkciju. U SNSD-u u petak su rekli da do ponedjeljka očekuju ime jednog kandidata, a istovremeno i Marko Pavić, lider DNS-a i Nešić su rekli da neće odustati od svojih prijedloga, tako da još nije poznato o kojem imenu iz DNS-a će se odlučivati na sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH.

Nezvanično saznajemo da je za SNSD prihvatljivija opcija Božović s obzirom na to da on ima podršku Nešića, tačnije ima glas u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Izvor u SNSD-u ističe da bi u slučaju prihvatanja kandidata koji ne može obezbijediti dovoljno glasova u parlamentu BiH mogla biti dovedena u pitanje i većina koju sada čine stranke okupljene oko SNSD-a.

TESTNA REKLAMA

Tegeltija se, i pored naših brojnih nastojanja, danas nije javljao na mobilni telefon kako bismo provjerili koje ime će predložiti za ministra, ali je rekao da je dobio dva pisma iz DNS-a u vezi sa njihovim kandidatom za ministra.

"Moja lična očekivanja su bila da ću u toku današnjeg dana doći do jednog imena. Međutim, već u jutarnjim časovima stiglo je pismo od Pavića da DNS ostaje uz kandidata Aćimovića i da se ne treba obazirati na priču nekoliko članova DNS-a. Nekoliko sati poslije toga stiglo je i pismo od Nešića, u kojem on konstatuje da i dalje ostaje kod prijedloga Božovića, i to je takođe njegovo pravo i mogućnost. Međutim, ono što mene zabrinjava jeste drugi dio tog pisma koje je uputio Nešić, u kojem je eksplicitno naveo da, u slučaju da kandidat za ministra bude Aćimović, on neće glasati za izbor novog Savjeta ministara", istakao je danas Tegeltija za ATV, dodajući da će konačnu odluku u vezi sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice donijeti danas.

Podsjećanja radi, kandidate za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH dostavili su samo SNSD i HDZ, a CIK je na sjednici u četvrtak po zahtjevu Tegeltije utvrdio da Vojin Mitrović (SNSD), kandidat za ministra transporta i komunikacija, Staša Košarac (SNSD), kandidat za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Ankica Gudeljić (HDZ), kandidat za ministra civilnih poslova BiH, Josip Grubeša (HDZ), kandidat za ministra pravde BiH, ispunjavaju sve potrebne uslove za imenovanje, isto kao i Siniša Ilić, Mirko Okolić, Mijo Krešić, Ljiljana Lovrić i Josip Brkić, koji su predloženi za zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...