TEGELTIJA NA ČELU Savjeta ministara BiH, a ovako su RASPODJELJENA MINISTARSTVA

Datum:

Share post:

Na narednoj sjednici Predsjedništva BiH biće razgovarano o kandidatu za novog predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, a to će prema dosadašnjem dogovoru lidera SDA, SNSD i HDZ biti Zoran Tegeltija ispred stranke koju predvodi Milorad Dodik.

Na Tegeltiji će, ukoliko bude i zvanično imenovan što ne bi trebao biti problem s obzirom na današnji dogovor, da provede sve što se navodi u sporazumu.

Na sjednici Predstavničkog doma PS BiH, shodno manifestovanoj većini prema današnjem sporazumu koji su potpisali lideri SDA, SNSD i HDZ, trebao bi se izabrati novi Savjet ministara BiH.

Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović ranije su dogovorili raspodjelu resora.

TESTNA REKLAMA

Prema toj liniji SNSD će pored predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH dobiti Ministarstvo saobraćaja i komunikacija, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Ministarstvo za ljudska prava.

SDA će dobiti Ministarstvo inostranih poslova, Ministarstvo bezbjednosti i Ministarstvo odbrane,
dok će HDZ pripasti Ministarstvo pravde, Ministarstvo civilnih poslova i Ministarstvo finansija.

Paralelno sa formiranjem Savjeta ministara BiH na političkoj sceni se očekuje da SDA i HDZ pokrenu proces formiranja vlasti na federalnom nivou.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...