Štedljivi gradonačelnik zamijenio tri automobila jednim

Datum:

Share post:

Iako finansijski stoje veoma dobro i u samom vrhu su po prihodima i suficitu proračuna, grad Sveta Nedelja je i među najštedljivijim hrvatskim gradovima.

Osim što su među gradovima koji najmanje troše na službena putovanja, u protekle dvije godine postigli su dodatne uštede i prodajom dijela službenog gradskog voznog parka, piše Poslovni dnevnik.

Kako bi se rasteretili nepotrebnog troška, prodali su čak tri automobila, a od prodaje su zaradili više od 175.000 kuna (više od 23.600 evra).

Od dijela novca, 90.000 kuna (više od 12.000 evra), kupili su “suzuki swift”, jer, ističe gradonačelnik Svete Nedeje Dario Zurovec, “automobil te klase jednako dobro služi svojoj svrsi kao što bi i neki automobil više klase”.

TESTNA REKLAMA

On je dodao da u svakom aspektu poslovanja nastoje biti racionalni, pa im je smanjenje voznog parka bio sasvim logičan slijed.

U ovom gradu, koji administrativno pripada Zagrebačkoj županiji, po popisu stanovništva iz 2001. živi 15.506 stanovnika, a poznat je i kao rodno mjesto Josipa Debeljaka, jednog od sedam sekretara SKOJ-a.

Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...