Talas donatorskih večeri u RS – Bijeljina domaćin druge donatorske večeri humanitarne organizacije Srbi za Srbe (foto, video)

Datum:

Share post:

U utorak, 06. juna Humanitarna organizacija Srbi za Srbe održala je drugo donatorsko veče u Republici Srpskoj u Restoranu „Pet jezera“ u Bijeljini. Preko 80 gostiju odazvalo se pozivu Humanitarne organizacije Srbi za Srbe da svojim prisustvom i donacijama pomogne adaptaciju kuće porodici Krstić-Marinković iz Bijeljine koja broji troje dece i živi uz velike zdravstvene i finansijske poteškoće. Procijenjena vrijednost projekta je 40.000 KM, što je ujedno predstavljalo i novčani cilj ovog događaja

Zahvaljujući donacijama prije događaja i na samom događaju prikupljeno je 24.100 KM. Na ime ovog događaja Humanitarna organizacija Srbi za Srbe očekuje određeni broj uplata u narednim danima. Izvještaj sa tačnim podacima biće objavljen na sajtu www.srbizasrbe.org

Program je otvoren blagoslovom oca Velislava Mišure i pozdravnom riječju domaćina ovog događaja Vladimira Sarića i prijedsednika Organizacije u Republici Srpskoj Saše Vignjevića, nakon čega je pušten film u kojem su prikazani ostvareni rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u prethodnih 18 godina.

Atmosferu je začinila humanitarna aukcija na kojoj je licitirana ikona Majke Božije Trojeručice iz manastira Hilandara i dres reprezentativca Srbije Luke Jovića dok je za zabavni dio večeri bio zadužena ansambl „Fenečki biseri“ i bend „Stara priča“.

Pored Trebinja i Bijeljine, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe ove godine održaće donatorske večeri u Beogradu 13. juna, 20. juna Čačku i 12. septembra u Novom Sadu.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe postoji od 2005. godine i do danas su uspjeli da pomognu više od 3.200 porodica sa više od 15.000 djece. Do sada je prikupljeno skoro 24 miliona konvertibilnih maraka donacija dok su samo u prethodnoj godini prikupili više od 6 miliona konvertibilnih maraka.

Bijeljinci podržali Donatorsko veče Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ – Humanost nas čini ljudima (foto, video)

Iza njih je rekordna godina kada govorimo i o pomoći i isporučenim donacijama u Republici Srpskoj. U prethodnoj godini pomogli su 17 porodica sa 85-oro djece, isporučili pomoć za četiri doma zdravlja, dva vrtića, jednu osnovnu školu i Narodnu kuhinju Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske u Trebinju. Ukupna vrijednost isporučene pomoći u Republici Srpskoj u 2022. godini iznosila je više od 1.300.000 konvertibilnih maraka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...

BIJELJINA: Prodaja dječijih slika za izgradnju dječijih igrališta (foto)

U toku je Dječija nedjelja, te će tim povodom u četvrtak 5. oktobra 2023. godine sa početkom u...