ŠTA IM RADE SINOVI: Dodik i Stanić u ozbiljnoj raspravi stigli i do ČLANOVA PORODICE

Datum:

Share post:

Novi klinč na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS imali su šef Kluba poslanika SDS Miladi Stanić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Stanić je poručio da je spreman da razgovara u četiri oko sa Dodikom tek kada svako dijete poginulog borca dobije zemljišta od Republike Srpske onoliko koliko je navodno dobio Dodikov sin.

– Ova vlast je pokrala dvije milijarde para RS. Pristajem da idem na duel sa kim god hoćete. O tome hoćemo da imamo jedinstven stav. Prestanite krasti i upropašćavati RS – rekao je Stanić.

-Kada se vi zaklinjete u poštenje, meni dođe da se objesim – odgovorio mu je Dodik.

Uzvratio je da je sve što je Stanić rekao o njemu ispravno, pod uslovom da Stanić ispred toga stavi svoje ime.

TESTNA REKLAMA

-Govorite o mom sinu? Moj sin nije prodavao sijeno u Nevesinje, a dolijevao vodu da bi bilo teže. To sam čuo od tvog kuma. U Prnjavoru se može čuti da je u ratu dijaspora svaki mjesec morala da plaća Vojsci Republike Srpske, ali to nije dolazilo do vojske. Interesantno bi bilo vidjeti gdje je bio Stanić u to vrijeme. Stevandiću, ti bi to mogao znati. Kada hoćeš da kaŽem, evo reći ću. Ja i ti smo pričali. Tražio si od mene milion KM da pređeš u SNSD. Sjedili smo u Kosjerovu, tražio si i da ti isplatim par stotina hiljada KM za sijeno koje si ispručio Poljoprivrednom dobru u Nevesinju. A onda tvoj kum kaže: “Daj kume, nemoj zajebavati, ti si natopio vodom sijeno, da bi bilo teže”. Najbolje bi bilo da ja i ti na nekom drugom mjestu to raspravimo – rekao je Dodik Staniću.

Mimo toga, vladajući poslanici na posebnoj sjednici Narodne skupštine pozivaju na jedinstvo, iz opozicionih klubova odgovaraju da im ne treba jedinstvo po mjeri SNSD i predlažu kompromis – da se Milorad Dodik odrekne zaštite vitalnog nacionalnog interesa u vezi sa Milom Đukanovićem, a da dogovaraju zaključke oko drugog veta koji se tiče angažovanja Fronteksa na granici BiH i Hrvatske.

Šef Kluba poslanika SNSD Igor Žunić poručio je opoziciji da Narodna skupština ne smije biti obezvrijeđena kao mjesto za zaštitu od preglasavanja srpskog člana Predsjedništva BiH.

-Ma koliko vam to zvučalo kao politikanstvo, na ovim stvarima moramo da budemo zajedno. Ne mogu da zamislim ni jednog predstavnika srpskog naroda koji bi drugačije reagovao na ovom pitanju. Zato nemojte da ovdge političarimo – rekao je Žunić na posebnoj sjednici NSRS sazvanoj na zahtjev Milorada Dodika.

Međutim, šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić uzvratio je da podržava jedinstvo partija iz RS u Sarajevu, ali da SNSD zagovara jedinstvo samo kada njima treba.

– Sada je Dodik držao priču kako smo beznačajni, a nije ga sramota da svaki put kupi poslanike, sada su ti papci glavni faktor kod njega. Zar mislite da mi nismo toga svjesni. Kada ćemo to ispraviti? Jedinstvo mora da bude iskreno. Ovdje imamo dva vitalna interesa: jedan šarlatanski, nediplomatski. Liči na onu priču kad smo imali Senada Bratića koji je podnio ostavku, a mi raspravljamo o njegovoj smjeni. Hoćete da budemo jedinstveni, a Đukanović je otkazao dolazak u BiH. Predlažem povlačenje prvog vitalnog interesa i onda smo spremni na dogovor. Drugi vitalni interes bi mogao da bude prihvatljiv, obrazloženja su čak korektna. Mislim da je RS zauzela ispravan stav prema migrantima, ne možemo da primimo migrante. Frontekst nam nije potreban, to je šire pitanje, neka ih stave u Grčku i Bugarsku – predložio je Stanić.

Dešavanja u Bijeljina
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima 1. septembra

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u...

AMD slučajno otkrio novu seriju Ryzen 7000 desktop procesora

Ne morate da čekate do jeseni da biste imali predstavu o tome kakvi će AMD-ovi Ryzen 7000 desktop...

AGRO SAVJET: Tikve sudovnjače

Tikve sudovnjače, a najpoznatije su natega i vrg, danas rijetko ko gaji mada su nekada imala široku upotrebu...

SERVISNE INFORMACIJE za 15. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...