SVJETSKI DAN RADIOLOGIJE – “Radiološki tehničari i radiolozi kao podrška pacijentima” (foto)

Datum:

Share post:

“Radiološki tehničari i radiolozi kao podrška pacijentima”

Svjetski dan radiologije tradicionalno se u svijetu obilježava 8. novembra, kada je Wilhelm Conrad Röntgen otkrio postojanje X-zraka 1895. godine.

Svjetski dan radiologije je prilika za podizanje svijesti o važnosti, zastupljenosti, ulozi i doprinosu radiologije u održavanju nacionalnog zdravlja.

TESTNA REKLAMA

Ovogodišnja tema je “Radiološki tehničari i radiolozi kao podrška pacijentima”

Uloga Službe za radiologiju u bijeljinskoj bolnici od velike je važnosti za sve naše pacijente i korisnike zbog čega je menadžment Bolnice “Sveti Vračevi” , na čelu sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem u posljednje dvije godine mnogo ulagao u nabavku nove, savremene opreme za radiološku dijagnostiku. Zahvaljujući nabavci novog 128 – slajsnog CT aparata, uvedene su nove procedure angiografije: aortografija, angiografija glave i vrata, angiografija gornjih i donjih ekstemiteta.

Nabavkom najnovijeg MR uređaja, uvedeni su novi protokoli i omogućen veći program usluga.

Bijeljinska bolnica sada ima tri CT aparata, dva uređaja za magnetnu rezonancu, a takođe posjedujemo veliki broj ultrazvučnih uređaja.

Odnedavno je obavljena i digitalizacija mamografije.

Služba za radiologiju nastaviće sa uvođenjem novih protokola, što će mnogo značiti našim korisnicima za bržu i precizniju dijagnostiku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ: Novo lice SDS – Nešković na prvom mjestu za Dom naroda BiH

MILIČEVIĆ: Imamo svoju listu za Dom naroda BiH i na prvom mjestu je Želimir Nešković Danas je u Banjoj...

BILJANA GRBOVIĆ, savjetnik u roditeljstvu: „Moguće je odgojiti dete koje može da bude duboko duševno biće, biće ljubavi“ (video)

U bijeljinskoj Biblioteci "Filip Višnjić", ove semice organizovano je besplatno predavanje "Kako da vaspitate dijete bez kritikovanja" održala...

Saudijci dobijaju fantastične automobile zbog istorijske pobjede (foto)

Svi reprezentativci Saudijske Arabije dobiće spektakularni primjerak automobila Rols-Royce Phantom nakon sjajnog prvog meča na Svjetskom prvenstvu u...

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Produžen rok za isplatu subvencija za đačke karte

PETROVIĆ: Produžen rok za isplatu subvencija za đačke karte Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Biheljine je rekao da je do sada...