''SVI ĆE PROĆI KONTROLE U KARANTINU'': U Srpsku stiže 98 njenih građana iz Tirola

Datum:

Share post:

U prethodna 24 časa kroz republičke granične prelaze u Srpskoj prošlo je 25 osoba, a u karantinima lokalnih zajednica nalazi se 257  njih, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite RS i načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Milan Novitović.

On je dodao da se u narednom periosu očekuje dolazak u Srpsku 98 njenih građana iz Tirola.

– U našim graničnim karantinima nije smješteno puno ljudi, što je posljedica mjera u zemljama okruženja. Kako Italija, Austrija i druge zemlje EU budu olašavale kretanje, tako će i priliv građana u BiH biti veći – rekao je za BHT1 Novitović.

On je podsjetio da se građani RS u graničnim karantinima zadržavaju 24 časa, pa se upućuju u lokalne karantine, dok se građani FBiH uz pratnju pripadnika MUP RS prate u Federaciju.

– Iako je obaveza BiH da sve svoje građane prihvata, sad u posebnoj proceduri moramo da damo izjavu da prihvatamo da oni uđu u BiH.

TESTNA REKLAMA

– To posebno važi za one koji dolaze iz regije Tirola, koja je bila u posebnim mjerama izolacije i kontrole. U narednom periodu očekujemo ulazak 98 građana iz Srpske. Smještajni kapacitet graničnih karantina je od 600 do 800 osoba – rekao je Novitović.

On je naglasio da Republička uprava civilne zaštite RS u poslednjih sedam dana ima izuzetno dobru saradnju sa Federalnom upravom civilnih poslova i njihovim novoosposobljenim graničnim karantinima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...