SVETI SAVA SVEČANO OBILJEŽEN U ŠKOLAMA NA MAJEVICI (foto)

Datum:

Share post:

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima na Majevici.

Svečano je bilo i u Srednjoškolskom centru „Vuk Karadžić“ Lopare gdje su lomljenju slavskog kolača, između ostalih, prisustvovali predstavnici opštinske vlasti i lokalni privrednici.

Slavski kolač je slomljen u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Lopare, uz bogat kulturno-zabavni program koji su priredili učenici i nastavnici ove obrazovne ustanove.

Direktor Osnovne Škole „Sveti Sava“ Lopare Dragan Lukić je, na proslavi Savindana, najavio da će pomenuta obrazovna ustanova ove godine proslaviti stotinu godina od osnivanja, te da su pripreme za taj jubilej u završnoj fazi.

„Svima bih poželio srećnu slavu Svetog Savu i da budemo svaki dan svetosavci, a ne samo na današnji dan“, rekao je Lukić.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić je istakao da lokalna zajednica pomaže sve obrazovne ustanove, a za sve učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola su obezbijeđeni besplatni udžbenici.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Želimir Nešković je istakao da je škola „Sveti Sava“ djelimično u novom ruhu, te da je urađena fasada i stolarija na objektu, asfaltirano dvorište i sportski tereni.

Školska slava je, uz bogat kulturno-zabavni program, proslavljena i u Osnovnoj školi „Veljko Čubrilović „ Priboj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor:

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...