SVETI SAVA SVEČANO OBILJEŽEN U ŠKOLAMA NA MAJEVICI (foto)

Datum:

Share post:

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima na Majevici.

Svečano je bilo i u Srednjoškolskom centru „Vuk Karadžić“ Lopare gdje su lomljenju slavskog kolača, između ostalih, prisustvovali predstavnici opštinske vlasti i lokalni privrednici.

Slavski kolač je slomljen u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Lopare, uz bogat kulturno-zabavni program koji su priredili učenici i nastavnici ove obrazovne ustanove.

Direktor Osnovne Škole „Sveti Sava“ Lopare Dragan Lukić je, na proslavi Savindana, najavio da će pomenuta obrazovna ustanova ove godine proslaviti stotinu godina od osnivanja, te da su pripreme za taj jubilej u završnoj fazi.

„Svima bih poželio srećnu slavu Svetog Savu i da budemo svaki dan svetosavci, a ne samo na današnji dan“, rekao je Lukić.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić je istakao da lokalna zajednica pomaže sve obrazovne ustanove, a za sve učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola su obezbijeđeni besplatni udžbenici.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Želimir Nešković je istakao da je škola „Sveti Sava“ djelimično u novom ruhu, te da je urađena fasada i stolarija na objektu, asfaltirano dvorište i sportski tereni.

Školska slava je, uz bogat kulturno-zabavni program, proslavljena i u Osnovnoj školi „Veljko Čubrilović „ Priboj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor:

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...

U Savjet ministara stigao HDZ-ov prijedlog: Еvo šta predlažu za izbor hrvatskog člana Predsjedništva

HDZ-ov dokument sa prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH upućen je Savjetu ministara, a u njemu je naveden i...

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...