U zgradi, koja se nalazi u neposrednoj blizini Sabornog hrama na Ledincima, 4. septembra će početi sa radom novo odjeljenje vrtića „Čika Jova Zmaj“ pod nazivom „Đurđevak“.

U objektu, koji je Gradu ustupila Eparhija zvorničko-tuzlanska, boraviće oko 200 mališana od jasličkog do predškolskog uzrasta. 

Slaviša Vujanović, direktor vrtića „Čika Jova Zmaj“, najavio je svečano otvaranje objekta „Đurđevak“ za 31. avgust, a 1. septembra planiran je „Dan otvorenih vrata“ za roditelje čija će djeca boraviti u vrtiću.

„Uspjeli smo da opremimo objekat po pedagoškim standardima gdje će djeca imati sve uslove za nesmetan boravak u vrtiću, za vaspitno-obrazovni rad sa njima. Objektom „Đurđevak“ proširićemo znatno kapacitete gdje ćemo primiti novih 200 djece u ovom objektu, što je svakako za pohvalu kako za naš vrtić tako i za Grad Bijeljinu, ali ipak nismo uspjeli primiti svu djecu čiji su roditelji bili zainteresovani za boravak“, rekao je Vujanović.

On je istakao da će kvalitet rada, kao i do sada, biti na visokom nivou, te da će se truditi da vrtić bude radosno mjesto za djecu, a u skladu sa programom ministarstva.

Iako objekat nije namjenski građen za djecu predškolskog uzrasta, nakon određenih sugestija direktora vrtića, saradnika i osnivača vrtića, urađena je adaptacija.

„Prilagodili smo objekat da u vrtiću borave djeca od dvije do šest godina, odnosno, starija jaslička grupa do starije vrtićke grupe. Boraviće u sedam vaspitnih grupa, u sedam radnih soba. Objekat je u potpunosti opremljen, ostala su još sitna uređenja do svečanog otvaranja vrtića i  ostaje nam da radimo na uređenju dvorišta vrtića, da ga uredimo sa spravama koje će djeca koristiti. Objekat raspolaže sa sedam prostranih soba, širokim hodnicima, toaletima za djecu i za odrasle, kao i sve što je potrebno za nesmetan i kvalitetan rad“, kaže Vujanović.

U proteklom periodu, često je bilo postavljeno pitanje da li će u objektu „Đurđevak“ biti obezbjeđen produženi boravak za djecu, međutim Vujanović je naglasio da, pored želje da izađu u susret roditeljima i organizuju produženi boravak, osnovna djelatnost vrtića je boravak djece predškolskog uzrasta.

„Ukoliko se stvore uslovi za produženi boravak, vrlo rado ćemo izaći u susret roditeljima“, kaže Vujanović, te dodaje da sa radošću čeka 31. avgust i svečano otvaranje vrtića, a želja kompletnog kolektiva „Čika Jova Zmaj“ je da se 4.septembra u novom objektu „Đurđevak“ čuje samo dječiji osmijeh i radost.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име