Svečani defile u Istočnom Sarajevu: Republika Srpska proslavlja 31. rođendan

Datum:

Share post:

U Istočnom Sarajevu danas će, povodom Dana Republike, biti održan svečani defile na kojem će učestvovati više od 2.500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske i civilnog sektora.

Defile će početi u 14 časova u Ulici Stefana Nemanje u Istočnom Novom Sarajevu.

Prema programu obilježavanja Dana Republike, prethodno će u 8.30 u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci biti služena služena Sveta arhijerejska liturgija.

Na Trgu Republike Srbije će u 19 časova biti upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP Srpske, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.

Povodom Dana Republike, Nacionalno dramsko pozorište Rusije, Aleksandrinski teatar iz Sankt Peterburga predstaviće se banjalučkoj publici predstavom “Želim da živim”.

TESTNA REKLAMA

Predstava će biti izvedena u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci sa početkom u 20 časova.

U Banjaluci su juče, povodom Dana Republike, dodjeljenja odlikovanja zaslužnim instucijama i pojedinicima, održana svečana akademija i upriličen svečani prijem.

Osim u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, Dan Republike se svečano i dostojanstveno obilježava u svim gradovima i opštinama širom Srpske.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DVOROVI: Učenici generacije kumovali na školskoj slavi! (foto)

JU OŠ "Dvorovi" u Dvorovima proslavila je školsku slavu Svetog Savu. Prigodnom programom prisjetili su se lika i djela...

SVETI SAVA SVEČANO OBILJEŽEN U ŠKOLAMA NA MAJEVICI (foto)

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima...

Đurđević Kum slave Muzičke škole “Stevan Stojanović Mokranjac“ u Bijeljini

Danas (27. januar) se obilježava Savindan, u pravoslavnom narodu poznatiji kao Sveti Sava, a isti se obelježava u...

NEŠIĆ: POKUŠAJ SDA DA BOŠNJAKE DRŽI U MRŽNJI I PROŠLOSTI

Saopštenje za javnost Nenada Nešića predsjednika DNS RS i ministra Bezbjednosti BiH prenosimo u cijelosti: Nemam nikakvu namjeru da...