Svečani defile u Istočnom Sarajevu: Republika Srpska proslavlja 31. rođendan

Datum:

Share post:

U Istočnom Sarajevu danas će, povodom Dana Republike, biti održan svečani defile na kojem će učestvovati više od 2.500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske i civilnog sektora.

Defile će početi u 14 časova u Ulici Stefana Nemanje u Istočnom Novom Sarajevu.

Prema programu obilježavanja Dana Republike, prethodno će u 8.30 u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci biti služena služena Sveta arhijerejska liturgija.

Na Trgu Republike Srbije će u 19 časova biti upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP Srpske, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.

Povodom Dana Republike, Nacionalno dramsko pozorište Rusije, Aleksandrinski teatar iz Sankt Peterburga predstaviće se banjalučkoj publici predstavom “Želim da živim”.

Predstava će biti izvedena u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci sa početkom u 20 časova.

U Banjaluci su juče, povodom Dana Republike, dodjeljenja odlikovanja zaslužnim instucijama i pojedinicima, održana svečana akademija i upriličen svečani prijem.

Osim u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, Dan Republike se svečano i dostojanstveno obilježava u svim gradovima i opštinama širom Srpske.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ČAVIĆ: Dvojici radnika „Elektrokrajine“, koji su odslužili kaznu u Hagu, zatvoreni računi

Bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić rekao je da je BiH jedina zemlja u kojoj postoji čovjek sa...

MINISTRSTVO POLJOPRIVREDE: Objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije u 2024. godini

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava korisnike podsticaja da je danas objavljen Javni poziv za podnošenje...

Da li će i Srpska dobiti sistem “Pronađi me”?

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske posjetili su juče Centar za nestalu i zlostavljanu decu u Novom Sadu...

ŠMIT: Dodik zna ko je Šmit, a Čović neka se smiri

Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika rekao je da je njegov posao da štiti...