SVE VIŠE USLUGA U CENTRU ZA BAZIČNU REHABILITACIJU DOMA ZDRAVLJA LOPARE

Datum:

Share post:

Već treću godinu u Domu zdravlja “ dr Rosa Hadživuković “ Lopare radi Služba za bazičnu rehabilitaciju, a pacijenti koji se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi i kojima su potrebne fizioterapeutske usluge više ne moraju ići u udaljene zdravstvene centre.

Centar za bazičnu rehabilitaciju Doma zdravlja Lopare smješten je u dijelu nedavno izgrađenog objekta ove ustanove i odiše veoma prijatnim odnosom zaposlenih prema pacijentima i uređenim prostorom koji se prostire na 240 metara kvadratnih i gdje se pružaju veoma kvalitetne usluge.

Veliko je interesovanje za manuelnu masažu i ova usluga se pruža i komercijalno, bez pregleda ljekara.

“Manuelna masaža je izuzetno korisna jer se njome postiže ubrzanje cirkulacije, a samim tim i ubrzanje metabolizma, opuštanje i smanjenje bolnih stanja u mišićima”, kaže Irena Vrlješ, fizioterapeut u Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Doma zdravlja Lopare.

Ona je navela da Centar za bazičnu rehabilitaciju pruža preglede kod ljekara fizijatra, zatim usluge elektroterapije, magnetoterapije, termoterapiju ultrazvučnu terapiju i terapiju laserom, a pružaju se i usluge individualnog vježbanja vezano za deformitete, vježbe za jačanje kondicije i oblikovanje tijela.

“Posjedujemo dobru opremu i stručan kadar, pacijenti više ne moraju ići do Ugljevika ili Brčkog da bi dobili kvalitetne usluge fizioterapeutske usluge”, kaže direktor Doma zdravlja Lopare Dušan Šakotić.

On je naveo da, pored starijih pacijenata, usluge Centara za bazičnu rehabilitaciju koriste sportisti i sve više mladi koji dolaze po savjete i vježbe za za zdravo oblikovanje tijela.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U 2024. oživljava “stari, dobri“ festival “Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ (foto)

Ono čime se Semberija može ponositi su vrijednosti koje će ove, 2024. godine ponovo biti oživljene u novom...

Bijeljinske rukometašice grabe ka tituli (foto)

Dva dana, dvije utakmice i dvije pobjede! Ostvarile su ovo rukometašice ŽRK "Radnik" iz Bijeljine koje su proteklog...

MZ “POPOVI“: Bez i malo stida gradonačelnik se oglasio u vezi Doma kulture u Popovima! (foto)

Na tekst gradonačelnika Bijeljine oko neodržavanja prostorija u Domu kulture Popovi oglasila se i  MZ Popovi preko FB...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Užasan simak iz Popova – neodgovornost i neodržavanje Doma kulture (foto,video)

-Nemojte da ovakve slike se šire iz naših sela, molim vas, minimum koji možemo uraditi je da pokupimo...